ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediere -desfiintarea postului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna! Sotia a fost concediata pe motiv de desfiintarea postului! A semnat un contract nedeterminat,post-gestionar. Dupa un timp , au zis ca i-au pierdut contractul si i-au facut altul cu postul-vanzator, asta ca sa poata sa il desfiinteze. Ne-am dat seama cam care a fost siretlicul,dar sotia era suparata si nu a vrut sa incerce nimic,plus ca cucoanele de la ITM nu ne-au ajutat, zicand ca patronul poate sa faca asta. Ok, dar i-o zic ca n-a fost prea legal.
Am vrea sa stim daca am avea castig de cauza daca pe viitor am merge in instanta. Nu vrea sa reintoarca la servici, doar sa plateasca domnii!Ce drepturi am putea dobandi?
multumesc frumos!

Liviu Fodoca
 User  Liviu Fodoca
a intrebat la 17 Apr. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 18 Apr. 2016
Situatia descrisa de dumneavoastra este imposibila. Angajatorul nu poate nici sa inceteze un contract, nici sa incheie unul nou, fara ca angajatul stie. Un contract nu se poate pierde pur si simplu si sa se incheie unul nou fara ca angajatul sa-l semneze. Contractul individual de munca produce efecte juridice numai daca este semnat de ambele parti.
Asadar, primul CIM putea sa inceteze cu acordul partilor, prin demisie (in ambele situatii sotia trebuia sa solicite acest lucru) sau prin concediere (situatie in care ar fi primit preaviz).
In ambele situatii, angajatorul emite o decizie de incetare a contractului.
Functia se mai poate modifica si prin act aditional la contractul existent, dar si acesta se incheie doar cu acordul salariatului.
Daca exista o decizie incetare a CIM si sotia dumneavoastra a semnat noul contract, sau un act aditional de modificare a functiei, nu puteti face nimic.

Alte intrebari despre Concediere

Expertii nostri
violeta Georgescu
Marius Ion Radu Anton Viviana Serni adriana iancu Ioana Popa G Stancu
TOP RASPUNSURI 2024