ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediere disciplinara


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Dupa intoarcerea din CM (9 luni), patronatul conform recomandarilor medicale m-a redistribuit la acelasi loc de munca - apt conditionat, desi exista in firma locuri de munca unde ma incadrez fizic si profesional. Am refuzat postul ,pentru ca nu corespunde cu recomandarile medicului specialist si capacitatile mele fizice. Angajatorul mi-a desfacut contractual de munca cu art.248 alin. 1 lit.e, coroborat cu art.39 alin.2 lit.a si art.61 lit. a din Codul Muncii. Refuzul postului este abatere disciplinara grava?!

Adaugata in: Concediere
Ioana Ionescu
 User  Ioana Ionescu
a intrebat la 23 Aug. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 26 Aug. 2013
In situatia in care nu s-au respectat prevederile legale referitoare la aceasta concediere veti avea cu sigurana castig de cauza. Personal tind sa cred ca este o masura abuziva, date fiind elementele expuse, insa cel mai bine lasati instanta sa decida in favoarea dvs. Pentru ca odata emisa o hotarare judectatoreasca, angajatorul este obligat sa o respecte, altfel este pasibil de pedeapsa penala.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Aug. 2013
Depinde cum priviti lucrurile. Daca potrivit deciziei medicala sunteti incadrata ca apt conditionat iar atributiile postului pot fi indeplinite si de o astfel de persoana, atunci refuzul de a respecta fisa postului se poate sanctiona disciplinar, dupa o cercetare disciplinara prealabila. Numai in cazul avertismentului scris nu este necesara cercetarea.

Daca insa postul respectiv necesita o capacitate fizica foarte buna a salariatului, neputand fi incadrat un angajat considerat apt conditionat din punct de vedere medical, atunci corect ar fi ca angajatorul sa desfaca raportul de munca in temeiul art. 61 c).

In punctul acesta insa tot ce puteti face este sa contestati in instanta decizia de concediere in termenul si la Tribunalul de care apartineti, prevazute in cuprinsul ei. Termenul este de 45 de zile de la data comunicarii ei, prin semanatura de primire.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024