ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediere disciplinara - aplicare sanctiune fara cercetare disciplinara


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Intampin urmatoarea problema: un angajat nu s-a mai prezentat la serviciuciu din data de 15.05. 10 zile mai tarziu i-am trimis convocare la cercetare disciplinara - in ROI foiin prevazuta desfacerea disciplinara a CIM pentru mai mult de 3 absente nemotivate - zile consecutive. Nu s-a prezentat nici la convocare, insa convocarea s-a intors, pe ea fiind semnat de catre fiica acestuia.
Pot aplica astfel prevederile art. 251 Codul muncii si sa desfacem CIM fara cercetare disciplinara? In acest caz, mai intocmim Proces verbal? Decizia de desfacere cum va arata?

Va multumesc mult!

Mariana Popa
 User  Mariana Popa
a intrebat la 03 Iun. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 User Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 04 Iun. 2015
Chiar daca legea nu prevede expres modalitatea prin care trebuie facuta convocarea salariatului, aceasta se poate face prin orice mijloc de comunicare care asigura transmiterea si confirmarea primirii acesteia. Poate fi facuta prin inmanarea ei salariatului, prin executor judecatoresc etc., in lipsa salariatului de la locul de munca, expedierea convocarii la cercetare disciplinara in scris se poate realiza prin posta recomandat cu confirmare de primire la domiciliul sau prevazut in CIM. Esential este ca, pentru a putea sanctiona salariatul cu desfacerea CIM trebuie sa existe dovada refuzului salariatului de a primi convocarea.
In situatia in care angajatul a fost convocat in scris de comisia numita de angajator, precizandu-se obiectul ( fapta, motivul care face obiectul cercetarii ), data, ora si locul intrevederii ( art. 251 alin. (2) din Codul muncii) si convocarea a fost predata salariatului cu semnatura de primire , atunci neprezentarea salariatului fara un motiv obiectiv, da dreptul angajatorului sa dispuna sanctionarea fara efectuarea cercetarii disciplinare.

Alte intrebari despre Concediere

Expertii nostri
Ioana Popa
G Stancu George Andreescu alexei delimart adriana iancu Marius Ion Radu Anton
TOP RASPUNSURI 2024