ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediere disciplinara cetatean angajat strain


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, as avea urmatoarea nelamurire: avem angajati in cadrul societatii cetateni straini - indieni. Unul din acestia a incalcat regulamentul intern, respectiv si-a divulgat salariul - care este evident mult mai mare decat al colegilor romani, aratandu-si fluturasul acestora. Potrivit ROI al societatii aceasta abatere este grava si se sanctioneaza cu concediere disciplinara. In acest caz, doresc sa va intreb: trebuie urmata o procedura speciala pentru ca este vorba despre un cetatea strain? Mai mult, in luna august acesta trebuie sa isi faca prelungirea permisului de sedere. Documentele necesare sunt obligata sa i le inmanez nu-i asa pentru prelungire, chiar daca il vom concedia. Va multumesc foarte mult!

Mariana Popa
 User  Mariana Popa
a intrebat la 27 Apr. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 28 Apr. 2015
Se urmeaza procedura stabilita la nivelul unitatii, aceeasi ca in cazul oricarui alt salariat, indifirent daca este strain sau nu. Atat timp cat este salariat al unitatii are aceleasi drepturi si obligatii ca restul personalului din unitate.

Permisul de sedere este insa o problema, inseamna ca el lucreaza ilegal pe teritoriul tarii, nemaiavand drept de munca. Situatie in care va puteti adresa oficiul de imigrari sau puteti lua legatura cu cei de la ITM.


Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024