ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediere dupa concediu de ingrijire copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,Ma aflu in urmatoarea situatie: In data de 13.09.2013 unitatea la care lucram a fost inchisa, in aceasta perioada eu eram insarcinata motiv pt care mi s-a facut un act additional SI am fost mutata in alta unitate din oras. In actul additional sunt precizate urmatoarele: "Incepand cu data de 13.09..2013 si pana la incetarea cauzelor care impiedica desfacerea cim ca urmare a desfiintarii postului ocupat salariata ca desfasura activitatea in sediul...". Acum trebuie Sa termin concediul de crestere copil si am urmatoarele intrebari: Am inteles ca ma voi intoarce la munca in preaviz de 20 zile si apoi conform contractului colectiv de munca voi primi 6 salarii. EU la unitatea inchisa aveam salariul net de 1100 lei, la aceasta unitate conform grilelor de salarizare salariul minim pe postul meu este 1500 lei...Sunt obigati legal Sa imi dea si Mie salariul de 1500 lei? La lichidare atunci cand imi vor plati cele 6 salarii + concediu de odihna neefectuat sunt obligati Sa imi DEA si sporul de vechime aferent pt cele sase salarii. Precizez ca avem stipulat in ccm la nivel de unitate spor de vechime?

Adaugata in: Concediere
Laura Bostina
 User  Laura Bostina
a intrebat la 24 Nov. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 24 Nov. 2015
Angajatorul nu are voie sa dispuna incetarea raporturilor de munca: in perioada concediului pentru cresterea copilului, 6 luni dupa revenirea salariatei, in perioada in care salariata beneficiaza de stimulent de insertie.
Faptul ca angajatorul nu mai desfasoara activitate nu reprezinta o exceptie de la interdicitia de a va concedia dupa revenirea din CCC.
Va veti va relua postul detinut inainte, cu toate drepturile salariale detinute. Angajatorul nu are voie sa va modifice functia si nici sa va reduca salariu.
Daca veti fi concediata, salariile compensatorii se vi se vor acorda in conditiile prevazute de ontractul colectiv de munca aplicabil.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024