ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediere dupa revenire din CIC


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
Am fost in CCC pe 2 ani pana azi 4.12.2013. Azi m-am reintors la munca iar seful meu m-a concediat cu art 65 al.1 cu preaviz de 20 de zile mentionat in decizie care expira pe data de 07.01.2013. Mi-a spus ca dupa ce expira preavizul sa vorbesc cu contabila unde sa ma duc pentru somaj. Pentru preaviz am semnat, dar contabila mi-a spus ieri sa nu mai astept, azi sa ma apuc de lucru.
Deci sunt in preaviz dar nu ma primeste la munca si nici de plata acestuia nu mi-a pomenit nimic.
Cum provedez sa imi iau banii pe preaviz? Este legal cum au procedat cu mine? Mentionez ca firma nu are probleme financiare. Sunt aceiasi angajati ca si inainte sa intru in CCC doar ca in timp ce eram gravida la munca si-a bagat locatia in insolventa pentru a scapa de anumite taxe, a numit-o altfel si functioneaza si acum la fel cu aceiasi angajati in acelasi loc. Doar la mine au renuntat acum. Multumesc!

Adaugata in: Concediere
Maria Oancea
 User  Maria Oancea
a intrebat la 04 Dec. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Maria Oancea
 User Maria Oancea
a raspuns userului Ioana Popa la 05 Dec. 2013
Multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Dec. 2013
Perioada de preaviz se plateste la fel ca orice alta perioada lucrata, la data stabilita in acest scop, pentru plata salariului.

Referitor la legalitatea concedierii, cat timp firma nu se afla in reoreganizare judiciara sau faliment, atunci nu, nu a preocedat legal. Dat fiind faptul ca ati semnat acea notificare de concediere, ati intrat deja in preaviz ceea ce inseamna ca incetarea va avea loc dupa finalizarea lui, moment in care va trebui sa primiti o decizie de incetare. Decizia o puteti contesta in instanta in termen de 45 de zile de la data la care vi s-a comunicat prin semnatura de primire.

Din punct de vedere legal, angajatorul ar fi trebuit sa va pastreze pe post o perioada de 6 luni de la revenirea definitiva din CIC, cu exceptia cazului in care s-ar fi aflat in procedura de faliment sau de reorganizare judiciara, asa cum prevede OUG 111/2010.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024