ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediere in cazul neprezentarii la locul de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
am angajat o persoana pe perioada determinata de 3 luni, incepand cu data de 14.10.2013. Am operat in Revisal vineri 11.10.2013 pentru ca urma sambata si duminica. Persoana respectiva nu s-a prezentat la locul de munca, l-am contactat telefonic si nu raspunde . Am luat legatura cu familia si raspunsul a fost ca nu va veni la locul de munca(refuza). Va rog sa-mi spune-ti cum sa procedez in aceasta situatie. Mentionez ca nu a fost deloc la serviciu.

Adaugata in: Concediere
Marika Almas
 User  Marika Almas
a intrebat la 15 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 15 Oct. 2013
Daca in contractul respectiv exista si o perioada de proba, puteti sa il notificati in scris privind incetarea raportului de munca, in temeiul art. 31(3) din Codul muncii republicat, iar pe perioada absentarii il pontati nemotivat.

Art. 31
(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.

O alta varianta ar fi sa ii suspendati contractul pentru asbente nemotivate si sa declansati procedura de cercetare disciplinara, daca in contract nu apare o perioada de proba. Daca salariatul va semna convocarea dar nu se va prezenta pentru cercetare la data ora si locul stabilite in cuprinsul documentului, pe baza dovezii de primire (recomandata semnata de salariat respectiv), puteti desface disciplinar contracutl. Dat fiind insa refuzul lui de a se prezenta la lucru, s-ar putea sa fie mai complicat cu aceasta varianta.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024