ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediere in perioada de stagiu


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Datorita programului de reorganizare, restructurare si eficientizare a activitatii la sociatatea unde lucrez, birourile/compartimentele financiar-contabilitate din teritoriu sufera modificari substantiale prin desfiintare de posturi: sef birou. Organigrama pana in prezent prevedea 1 sef birou si 1 contabil+1 economist. In urma reorganizarii va ramane un singur post de economist II, pentru care conditiile sunt de vechime - minim 4 ani in specialitate si studii superioare, evident. Evaluarea personalului afectat de concedierea colectiva are loc in data de 1 octombrie desi s-a comunicat in teritoriu in data de 26 septembrie. In luna iulie 2013 postul meu de contabil a fost transformat in economist IV si prin concurs am primit decizie pentru acest post. In prezent sunt economist IV stagiar. Chiar si cu derogare (din 6 ani lucrati pe functie de contabil) conform CCM vechimea mea in specialitate va fi de doar 3 ani. Prin urmare nu pot participa la evaluarea pentru functia de economist II. Ma intereseaza ce se poate intampla cu mine in conditiile in care sunt stagiar de la 1 august iar postul meu este, prin decizie, economist IV. Va multumesc.

Gabriela Brindusa Spinu
 User  Gabriela Brindusa Spinu
a intrebat la 27 Sep. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 27 Sep. 2013
Stagiul se desfasoara in temeiul unui contract individual de munca, la fel ca un salariat obisnuit. Iar Codul muncii nu prevede interdictia dispunerii unei concedieri intr-o atare situatie. Ceea ce inseama, in aprecierea mea, ca se poate recurge la o concediere si in cazul unui stagiar.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024