ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediere individuala


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Daca o persoana este concediata conf. art. 65 din Codul muncii, angajatorul mai are obligatia de a-i propune salariatului alte locuri de munca vacante in unitate sau de a anunta Agentia Teritoriala de Ocupare a Fortei de Munca?
Impotriva deciziei de concediere, salariatul cui i se poate adresa cu plangere si in cate zile (calendaristice sau lucratoare)?

Adaugata in: Concediere
Alina Feraru
 User  Alina Feraru
a intrebat la 10 Oct. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Dragos O.
 User Dragos O.
a raspuns la intrebare la 10 Oct. 2012
1. Doar daca este concediere colectiva aveti obligatia sa instiintati ITM si AJOFM.

2. Numai in cazurile prevazute de art. 64 din Codul muncii aveti obligatia sa-i propuneti salariatului concediat alte locuri de munca vacante in unitate:

Art. 64. - (1) In cazul in care concedierea se dispune pentru motivele prevazute la art. 61 lit. c) si d), precum si in cazul in care contractul individual de munca a incetat de drept in temeiul art. 56 alin. (1) lit. e), angajatorul are obligatia de a-i propune salariatului alte locuri de munca vacante in unitate, compatibile cu pregatirea profesionala sau, dupa caz, cu capacitatea de munca stabilita de medicul de medicina a muncii.

3. Impotriva deciziei de concediere salariatul se poate adresa Tribunalului in a carui raza teritoriala se afla locul de munca sau domiciliul salariatului in termen de 30 de zile calendaristice de la comunicare, conform art. 252 alin. 5 din Codul muncii, sau in termen de 45 de zile calendaristice de la comunicare conform art. 211 lit. a din Legea nr. 62/2011.

4. Salariatul isi poate efectua zile de CO in preaviz, deoarece CO nu este cauza de suspendare a preavizului (cauzele de suspendare prevazute de lege le gasiti la art. 50-54 Codul muncii).

Codul muncii:

Art. 75. - (1) Persoanele concediate in temeiul art. 61 lit. c) si d), al art. 65 si 66 beneficiaza de dreptul la un preaviz ce nu poate fi mai mic de 20 de zile lucratoare.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) persoanele concediate in temeiul art. 61 lit. d), care se afla in perioada de proba.
(3) In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator, cu exceptia cazului prevazut la art. 51 alin. (2).

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024