ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediere individuala pentru motive ce nu tin de persoana salariatului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In urma unei concedieri cu art.65(1) salariatul,in perioada de preaviz, are dreptul sa lucreze 4 ore/zi iar 4 ore sa lipseasca pentru a-si cauta alt loc de munca?
Cand este anuntat salariatul despre desfiintarea postului ?in ziua in care ii este inmanat preavizul sau este un termen anume inainte de a avea efecte preavizul? de exemplu societatea desfiinteaza postul incepand cu data de 01.06.16,angajatul este anuntat in 01.06.16 sau inainte cu cateva zile?

Va multumesc
Geta

Georgeta Maria Bokenyi
 User  Georgeta Maria Bokenyi
a intrebat la 27 Mai. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 29 Mai. 2016
Reducerea programului de munca la jumatate de norma (4 ore/zi) in perioada preavizului in caz de concediere era o prevedere a contractului colectiv de munca unic la nivel national 2007-2010, insa acesta nu mai este in vigoare.
Motivul pentru acordarea termenului de preaviz la concedierea salariatului este protectia salariatului care, odata anuntat asupra desfacerii contractului sau de munca, are posibilitatea sa se obisnuiasca cu situatia si, eventual, sa isi caute un nou loc de munca. In timpul preavizului contractul de munca isi produce in continuare efectele.
In cazul concedierii,termenul de preaviz are rolul de a proteja salariatul caruia nu i se poate pretinde sa paraseasca compania de pe o zi pe alta, adica, imediat ce este anuntat de decizia angajatorului de a-l concedia.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024