ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediere individuala si salarii compensatorii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Cate salarii compensatorii trebuie sa acordam in situatia urmatoare, in cazul concedierii individuale pt motive ce nu apartin salariatului?
1.CCM la nivel ramura comert pe 2010 prevede minim 2 salarii lunare in cazul concedierii individuale pt motive ce nu apartin salariatului, dar pe site-ul Ministerului Muncii acesta figureaza ca fiind expirat desi la art 4 alin 2 se revede ca daca nicio parte nu-l denunta in 30 de zile inainte de expirare el ramane valabil pana la inheierea unuia nou.
2. La nivel de unitate exista un CCM valabil care prevede minim un salariu lunar in cazul concedierii pt motive ce nu apartin salariatului.
3. decizia de incetare semnata de angajator prevede 2 salarii lunare compensatorii. Decizia a fost datata in luna septembrie cu punere in aplicare in octombrie. CCM la nivel de ramura pe 2010 expira in feb 2011.
Va multumesc si astept cu nerabdare raspunsul dvs.

Adaugata in: Concediere
Brindusa Eu
 User  Brindusa Eu
a intrebat la 08 Nov. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 15 Nov. 2011
Numarul de salarii acordate ar trebui sa fie cel specificat pe decizia de incetare CIM. Daca CCM prevede acordarea unui salariu compensatoriu in cazul concedierii, atunci salariatul concediat trebuie sa primeasca cel putin acel salariu, atat timp cat CCM nu prevede un numar maxim de salarii compensatorii ce pot fi acordate. Dat fiind faptul ca decizia de incetare a fost intocmita cu 2 salarii compensatorii, angajatarul va acorda 2 salarii.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024