ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediere neasteptata!


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Am lucrat la un angajator privat in urmatoarele conditii: 01.10.2011-01.01.2012-contract determinat cu 21 zile perioada de proba; 01.01.2012-01.04.2012- contract determinat; 01.04.2012-contract nedeterminat cu 90 zile perioada de proba. In perioada 01-06.04 primesc act aditional cu salariul marit, in perioada 08.04-20.04 m-am aflat in concediu medical. Revenind la serviciu mi se comunica verbal ca de la 01.05 incheiem colaborarea. Toate acestea in conditiile in care pana la 05.01.2013 beneficiez de stimulent de insertie. Mentionez ca nu am o notificare (decizie scrisa) privind incetarea raporturilor de munca, insa orice document solicit nu mi se raspunde la mail sau telefon. Este legala decizia de concediere? Cum trebuie sa procedez pentru a rezolva aceasta situatie?

Adaugata in: Concediere
Cristina Dobranis
 User  Cristina Dobranis
a intrebat la 08 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Cristina Dobranis la 09 Mai. 2012
Daca firma nu are punct de lucru in orasul din care prestati activitate, atunci cel mai bine ar fi sa faceti sesizarea catre ITM-ul din orasul / judetul de care apartine angajatorul, toata situatia fiind in evidenta lor.

Angajatorul ar trebui sa va dea raspuns referitor la toate aceste nelamuriri mentionate de dvs. Insa opinia mea este ca cel mai bine sa mergeti spre ITM.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Cristina Dobranis
 User Cristina Dobranis
a raspuns userului Ioana Popa la 08 Mai. 2012
Va multumesc foarte mult.Da,aveti dreptate,acum am citit atent si, primul contract determinat are perioada de proba 21 zile lucratoare pt.functie de executie,deci a fost un viciu din start.Intr-adevar,angajatorului i-am predat toate mijloacele de lucrueu avand lucru de teren-reprezentant medical,ca atare nu am un punt de lucru.Am facut o sesizare la Resurse Umane,facand referire la incalcarea prevederilor art.25alin.2dinOUG11/2010,dar nu am primit raspuns..Spuneti-mi ,va rog,cat timp trebuie sa astept raspunsul si daca sesizarea la ITM trebuie s-o fac in orasul unde are sediul angajatorul,sau in orasul meu de domiciliu?

Va multumesc din suflet!!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 08 Mai. 2012
In primul rand ceva este in neregula cu acele date. Un contract incheiat pe o perioada determinata de 3 luni nu poate cuprinde o perioada de proba de 21 de zile.

Art. 97
Prin contractul de munca temporara se poate stabili o perioada de proba pentru realizarea misiunii, a carei durata nu poate fi mai mare de:

b 5 zile lucratoare, in cazul in care contractul de munca temporara este incheiat pentru o perioada cuprinsa intre o luna si 3 luni.

Angajatorul nu va poate concedia pe parcursul perioadei in care beneficiati de stimulentul de insertie daca nu intervine o situatie de reorganizare judiciara, faliment sau dizolvarea angajatorului. In plus, un contract de munca nu poate inceta verbal, este necesara o notificare sau o decizie scrisa, contractul de munca fiind incheiat tot in forma scrisa. In caz contrar, se considera ca raportul de munca se deruleaza in continuare. Sfatul meu ar fi ca intr-un astfel de caz sa va mergeti la munca in continuare, pana la primirea unei notoficari sau a unei decizii de concediere. Daca angajatorul v-a restrictionat accesul la locul de munca si tot ce tine de activitatea dvs., sustinand in continuare ca raportul s-a incheiat, faceti o sesizare catre ITM.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024