ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediere salariat pentru necorespundere profesionala.


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns vis-a-vis de urmatoarea situatie.
O persoana se angajeaza la un supermarket ( profil mat. constructii, bricolaj) in luna 03.2013. Apt din punct de vedere medical. Datorita efortului depus in activitate(efort fizic si perioade de lucru numai in picioare), a fost diagnosticat cu o afectiune foarte grava( necroza de cap femural). Tratamentul acestei boli necesita, in situatia lui, o intrventie chirurgicala urmata de o perioada de recuperare mendicala de aproximativ 3 luni. Medicul specialist care a diagnosticat aceasta boala recomanda evitarea efortului fizic si desfasutarea activitatii in exclusiv picioare asa cum s-a intamplat pana acum. In aceasta situatie angajatorul, ar trebui sa ofere angajatului, la revenirea din concediu medical, un loc de munca unde pot fi respectate recomandarile medicului specialist prezentate mai sus si aduse la cunostiinta anjatorului. In cazul in care nu este vacant in unitate un asemenea post angajatorul poate dispune concedierea angajatului in conformitate cu art. 61 din Codul muncii lit. d :" d) în cazul în care salariatul nu corespunde profesional locului de munca in care este incadrat." ?Salariatul de teme ca la revenirea din concediu medical ar pute fi concediat pentru acest motiv.

Mentionez ca:
1. - la angajare nu existau simptomele acestei boli.
2. - afectiunea a fost diagnosticata la aproximativ 12 luni de la angajare( luna martie 2014).

Va multumesc anticipat.

Georgescu Valentina
 User  Georgescu Valentina
a intrebat la 07 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Apr. 2014
Daca la revenirea lui din Concediu medical va exista o decize a organelor medicale privind inaptitudinea lui medical, abia atunci puteti dispune concedierea pe motive medicale. Pana atunci inca nu puteti face acest lucru, si mai ales cat timp el este in concediu medical nu aveti voie sa il concediati cu exceptia situatiilor mentionate in lege (faliment, reorganizare judiciara, dizolvare in conditiile legii).

Necorespunderera profesionala a salariatului se refera la performantele si obiectivele sale de indeplinit, la relatiile cu salariatii, superiorii sau clientii interni / externi. Pentru o astfel de concediere trebuie sa aveti la baza o evealuare profesionala a performantelor si aptitudinilor, abilitatilor lui, in urma careia sa se poata stabilit daca exista sau nu o necorepundere profesionala.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 07 Apr. 2014
Puteti inceta CIM potrivit Art 61 litera c din codul muncii pentru inaptitudine fizica sau psihica si cu respectarea a ceea ce presupune o astfel de incetare

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024