ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediere si drepturile salariatului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Incep prin a va multumi pentru raspunsurile date si prompte. Situatia este astfel vineri 11.07 2014 ajungand la munca sefa mea in urma unui conflict in care i am spus ca ma simt abuzata la locul de munca mi a zis sa plec ca sunt concediata.Am dat un mail superiorilor ei ierarhici in care i am povestit tot ce mi a facut ea , nici superiori si nici ea nu mi au zis sa vin sambata si duminica la munca, mi s-a spus sa vin luni daca vreau sa vb cu ei.Acum eu ce sa inteleg ca am fost concediata logic, devreme ce ma tine acasa 2 zile.Luni am venit sa imi semnez procesul vb de predare a echipam si atunci s a produs evenimentul cu darea demisiei la semnat in locul procesului vb ptr echip de lucru (demisia redacta de ea la calculator) Tot atunci mi aspus ca sunt data afara daca am 3 avertismente (mi a facut avertisment ptr .absente nemotivate) Astazi anuntand ca i am facut plangere la politie ca nu avea dreptul sa mi redacteze ea demisia, nu a mai recunoscut. Superiori ei ierarhici mi au zis mai intai sa plec catre un alt punct de lucru de al lor, ca nu ne mai intelegem. Eu am refuzat si i am spus ca vreau somajul ca nu mai pot lucra la ei in firma dupa cate mi au facut. . Apoi sa ma sune ca sa vin la munca. Ce sa mai inteleg eu ca la locul de munca am fost discriminata si umilita in fel si chip cum as putea veni la munca cand sefa nu ma sufera si ma pune sa repar greseli facute de ea si de ceilalti colegi si ca, cand sunt concediata cand nu mai recunoaste ca mi a z is sa plec acasa?Au acest dreptul legal sa mi spuna ca sunt concediata, dupa aia sa fiu pusa sa mi dau demisia,sa mi redacteze ei demisia apoi sa mi zica sa vin la munca. Psihic nu mai pot veni ce as putea face dc o plangere la itm unde o sa i detaliez ceea ce mi au facut. va multumesc mult anticipat

Adaugata in: Concediere
Cristina Monica
 User  Cristina Monica
a intrebat la 15 Iul. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 17 Iul. 2014
Legal nu au voie sa va concediere verbal, cat timp nu v-au inmanat o notificare sau o decizie de concediere, poate fi considerata doar o vorba aruncata in vant.

Chiar daca ei nu au voie sa va redacteze demisia sau sa o conceapa ei, asa cum am mai spus, cat timp ati semnat documentul reiese ca sunteti de acord cu incetarea, ca demisia dvs ati inaintat-o si nu poate fi contestata. Angajatorul este singurul care poate accepta o reangajare a dvs dupa o demisie, dar ea nu poate fi contestata in instanta de judecata de catre salariat.

Incercati o plangere la ITM, aveti insa grija cu acele zile de absenta, chiar daca vi s-a spus ca sunteti concediata, fara dovada scrisa nu ar fi trebuit sa lipsiti de la lucru, inclusiv in zilele de weekend daca la nivelul unitatii se lucreaza in timpul lor si ar fi trebuit sa fiti acolo.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024