ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, am si eu unele probleme la locul de munca, mi s-a dat concediu de odihna 20 de zile iar cand m-am dus sa-mi iau salariul mi s-a spus ca am stat in concediu pe banii mei, deci nu ma va plati, si am vechime 5 ani la locul de munca. Dupa mai multe discutii mi-a zis ca sunt data afara, avea acest drept?

Adaugata in: Concediere
Anamaria Capalana
 User  Anamaria Capalana
a intrebat la 16 Aug. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 20 Aug. 2012
Concediul de odihna poate fi platiti cu o indemnizatie suplimentara, insa in cazul in care aceasta nu se acorda, primiti salariul integral pentru perioada de concediu, ca si cum ati fi la lucru in perioada respectiva. Daca in luna in care ati fost in concediu v-a fost afectat salariul in sensul diminuarii, nu este in regula, angajatorul a incalcat legea.

Concedierea trebuie sa aiba o cauza legala, un motiv obiectiv si dovedibil. Insa fara o notificare scrisa, o decizie, un demers in acest sens, nu se poate spune ca sunteti concediata. Cu alte cuvinte, daca nu ati primit niciun fel de notificare sau decizie si nu ati semnat pentru luarea la cunostinta, nu este vorba de o concediere, mai repede sunt modalitati ale angajatorului de va speria. Ce va pot sfaturi insa, referitor la concediu, este sa luati legatura cu cei de la ITM daca simtiti ca vi se incalca drepturile contractuale si legale.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024