ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Contract Colectiv de Munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Vin din CCC si din prima zi de lucru mi s-a spus sa-mi gasesc de lucru fara sa primesc ceva scris. Firma are ca domeniu de activitate ''Lucrari de instalatii electrice'' si pana anul trecut exista un Contract colectiv de munca la nivel de unitate unde era stipulat si ''salariile compensatorii'' in cazul disponibilizarilor. Vreau sa stiu daca mai este obligatoriu Contractul colectiv de munca la nivel de unitate si cum pot beneficia de salariu compensator?
Multumesc!


Daniela Blazius
 User  Daniela Blazius
a intrebat la 06 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Mar. 2013
Contract colectiv de munca la nivel de unitate este in continuare obligatoriu daca sunt minim 21 de salariati in cadrul ei. Vedeti ce prevede cel incheiat la nivelul unitatii in care lucrati, in el sunt precizate conditiile de acordare a acestui tip de beneficiu in cazul concedierii.

Insa daca nu ati primit niciun fel de notificare sau decizie scrisa nu se poate pune problema unei concedieri. Incetarea trebuie sa aiba loc in scris si nu verbal, asa cum si contractul este incheiat tot in forma scrisa. Pana la primirea documentului care sa sustina concedierea, dvs sunteti in continuare salariata unitatii. Probabil angajatorul vrea sa va forteze mana sa va dati demisia, pentru ca timp de 6 luni de la revenirea din CIC el nu are dreptul sa va concedieze daca nu apare o reorganizare judiciara sau un faliment. Ca atare, nu dati curs presiunilor, cel putin nu pana va gasiti un alt loc de munca. Dupa cele 6 luni angajatorul poate dispune concedierea pe orice motiv, insa acesta trebuie sa fie legal si obiectiv. Decizia de concediere o puteti contesta in instanta. Daca angajatorul face presiuni in continuare puteti transmite o sesizare catre ITM, iar daca aveti dovezi va fi cu atat mai bine.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024