ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

contractul colectiv de munca semnat inainte de schimbarea codului muncii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


va rog sa ma lamuriti si pe mine !! lucrez de 13 ani intr-o firma si acum cateva zile am fost anuntat ca mi se restructureaza postul .Am solicitat sa mi se dea preaviz sa pot intra in somaj In contractul colectiv de munca semnat in urma cu 13 ani preavizul este de 15 zile .Conform noului cod al muncii preavizul este de 20 zile .Eu la cate zile am dreptul pana la urma ???SI DACA FIRMA FACE RESTRUCTURARI NU AM DREPTUL SI LA SALARII COMPENSATORII /?? VA rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru ca ei spun sa-mi dau eu dimisia fara preaviz .nu e un abuz???

Adaugata in: Concediere
Aurelia Hutu
 User  Aurelia Hutu
a intrebat la 28 Sep. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 28 Sep. 2014
Nu se poate sa mai fie aplicabil un CCM incheiat acum 13 ani, in mod cert acel contract a expirat. Altfel angajatorul este in ilegalitate. Salariile compensatorii se stabilesc numai daca acest lucru este prevazut la nivelul unitatii in care lucrati, in legislatia muncii nu exista aceasta obligatie in cazul concedierii individuale.

Preavizul, cel de 15 zile, in niciun caz nu poate viza demisia. Conform Codului muncii in cazul restructurarii postului, concediere individuala respectiv, preavizul este de 20 de zile lucratoare, minim. Vedeti ce apare in contractul de munca referitor la concediere, si nu la demisie. Daca nu vi s-a modificat contractul, atunci se aplica prevederile din Codul muncii direct.

Daca aceasta concediere este una abuziva din punctul dvs de vedere atunci puteti contesta decizia de incetare in termen de 45 de zile de la comunicarea ei, termen care ar trebui sa apara in document, impreuna cu numele Tribunalului de care apartineti si unde il puteti contesta.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024