ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

cum poate fi concediata o salariata revenita din cic?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Asociatia noastra de proprietari a angajat in anul 2012 cu CIM perioada nedeterminata o doamna pe functia de ingrijitor cladiri. Ulterior, doamna a nascut, a beneficiat de toate drepturile prevazute de legislatia in vigoare, urmand ca incepand cu data de 9 iulie 2015 sa revina la serviciu. Pe parcursul celor 2 ani de cic, dansa a lucrat fara forme legale la alte 2 asociatii de langa noi, fapt pentru care proprietarii din blocul nostru nu doresc sa o mai primesca si sa o mai plateasca. Desi inca nu ne-a anuntat oficial, este din nou insarcinata, la noi care respectam legea avand doar drepturi. Ne-am gandit la desfiintarea postului, dar pe perioada de preaviz poate veni cu concedii medicale si atunci aceasta masura va fi ineficienta. Care sunt prevederile legale pentru o astfel de situatie? Beneficiaza de bani de la stat, dar munceste si la negru?

Daniela Popescu
 User  Daniela Popescu
a intrebat la 12 Iun. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 12 Iun. 2015
Art. 25 alin. (2) din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, prevede ca este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:
a)salariatei sau salariatului care se afla in concediu crestere copil in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
b)salariatei sau salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art. 7.
Alin. (3) din acelasi articol prevede ca interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei sau salariatului in unitate, iar alin. (4) mentioneaza ca prevederile alin. (2) si (3) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.
Prin urmare OUG 111/2010 interzice inclusiv concedierea disciplinara a salariatei revenita din concediu pentru cresterea copilului.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024