ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cum pot obtine un salariu compensator?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Am fost in concediu medical 3 luni de zile, operata de hernie de disc. Ieri a fost prima zi de munca, zi in care am fost anuntata ca intru in somaj pe motiv ca se desfiinteaza postul pe care am fost angajata...dar in locul meu este deja angajata o alta persoana. Vroiam sa stiu daca pot obtine un salariu compensator si daca au voie sa ma dea afara intr-un timp atat de scurt.



Adaugata in: Concediere
Alina Vasilescu
 User  Alina Vasilescu
a intrebat la 29 Aug. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 29 Aug. 2012
Faptul ca pe locul dvs este deja angajata o alta salariata denota prezenta unui abuz din punctul meu de vedere. Angajatorul a incadrat mult prea repede o alta persoana, ceea ce inseama ca posibil sa fi utilizat acest motiv ca sa poata dispune concedierea. Decizia de concediere o puteti contesta in instanta mentionata in cuprinsul ei, in termen de 45 de zile de la comunicare. Acest teremen de asemenea ar trebui sa fie precizat. in decizie.

Salariul compensatoriu insa se acorda numai daca in contractul colectiv de munca sau regulamentul intern apare astfel precizat. Altfel, din punct de vedere legal, angajatorul nu are obligatia acordarii acestui salariu in cazul concedierii individuale. Acordarea salariului compensatoriu era prevazut in Contractul colectiv de munca incheiat la nivel national, contract care insa nu mai este in vigoare incepand in 2011, si deci nemaiaplicandu-se prevederile sale, daca ele nu au fost preluate si mentiunte in contractele colective de munca incheiate la nivel de ramura / sector sau unitate.

Alte intrebari despre Concediere

Expertii nostri
violeta Georgescu
Ioana Popa G Stancu Radu Anton Marius Ion George Andreescu adriana iancu
TOP RASPUNSURI 2024