ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cum procedez in cazul in care angajatorul iti cere pe mail demisia si daca refuzi te anunta ca ei incep procedurile de concediere?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Firma la care lucrez imi cere demisia. Le-am precizat ca nu-mi pot da demisia din moment ce nu am facut nimic rau. Lucrez in vanzari si pot sa demonstrez ca au fost ascendente iar angajatorul nu mi-a platit salariul pentru luna martie iar astazi suntem in 27 aprilie. Mi-au retinut masina de serviciu si m-au sunat sa ma anunte ca trebuie sa astept linistit actele si procedura de concediere. Au invocat tot felul de argumente negative dar neadevarate referitoare la mine pentru care ei sunt nevoiti sa renunte la mine si au mai spus ca trebuie sa-mi dau demisia. Discutiile au avut loc telefonic sau pe mail. Nu stiu cum sa procedez si nu cunosc legislatia astfel incat sa-mi pot recupera salariul si sa nu fiu concediat pentru ca asa vor ei. Este bine sa semnez sau nu actul de concediere? Pot sa le cer actele si sa le semnez in ziua urmatoare dupa ce ma documentez vis-a vis de articolele invocate acolo? Acum le-am cerut fisa fiscala pe mail sa vedem daca o primesc. Astept raspuns. Multumesc.

Adaugata in: Concediere
Popescu Cristian
 User  Popescu Cristian
a intrebat la 27 Apr. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 27 Apr. 2012
Un sfat pe care as dori sa vi-l dau ar fi ca pana la incetarea raportului, sa va prezentati la locul de munca, astfel ca angajatorul sa nu sa va poata acuza ca ati lipsit nemotivat. In plus, tineti cont de faptul ca odata cu aceasta concediere, care presupun ca va fi facuta pe motive neimputabile dumneavasta - desfiintarea postului spre exemplu - trebuie sa vi se acorde un preaviz de minim 20 de zile lucratoare, asa cum prevede legea si cum de altfel este mentionat si in contractul de munca.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 27 Apr. 2012
Firma nu va poate cere demisia. Aceasta reprezinta un act unilateral de incetare a raportului de munca, la initiativa salariatului. Astfel ca angajtorul nu poate forta inaintarea ei. Daca doreste sa inceteze raportul, atunci ar trebui sa recurga la o procedura de concediere, eventual prin desfiintarea postului, astfel incat sa puteti beneficia si de somaj. Angajatorul nu are dreptul sa va retina salariul pentru ca refuzati sa va dati demisia sau in alte conditii decat cele prevazute de lega, cum ar fi daunele sau hotararile judecatoresti in acest sens. Faceti o sesizare catre ITM.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024