ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cum se face legal concedierea angajatilor cu contract nedeterminat !!!


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Astazi 02.02.2015 m-am prezentat la serviciu , si patronul mi-a comunicat verbal ca nu mai poate colabora cu mine (fara nici un fel de explicatii) ! La 10 minute de la primirea informatiei , a primit control ANAF pentru reesalonari datorii catre bugetul de stat , m-a dat afara din biroul comun , fara o decizie de concediere . Mentionez ca sunt angajat ca inginer la aceasta firma din 01.06.2015 cu contract pe perioada nedeterminata , ca nu am luat concediul de odihna aferent perioadei lucrate , si nu mi-am primit drepturile salariale aferente lunii ianuarie 2015 ,si inca 500 ron restanta pe luna dec. 2012 . De asemenea va informez ca salariul in acte este de 850 RON , si primeam 1200 . Cum pot evita o eventuala neplata a drepturilor banesti ( inclusiv a drepturilor CO ) , in conditiile in care nu am decizie de incetare a contractului de munca cu preaviz ? Poate sa conteste faptul ca m-am prezentat la munca azi , sa sustina ca am lipsit nemotivat si ca-mi desface contractul in baza absentei de azi (sau a celor de azi incolo ) , neavand decizia de concediere ca act ? Cum evit un litigiu de durata ?

Adaugata in: Concediere
Crivat Liviu
 User  Crivat Liviu
a intrebat la 02 Feb. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Prian Vasile
 User Prian Vasile
a raspuns la intrebare la 03 Feb. 2015
In situatia d-voastra, puteti

sesiza Inspectoratul Teritorial de Munca pentru :

-intocmirea dispozitiilor de incetare a CIM prin disponibilizare, pentru reducerea activitatii;
-intocmirea dosarului pentru Agentia Locala de Ocupare a Fortei de Munca-somaj;
- actiunea in instanta pentru disponibilizare abuziva, poate sa dureze cel putin 6 luni pana la 2 (doi) ani, actiunea la instanta nu se taxeaza,
Cu repect!

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 02 Feb. 2015
Cat timp nu ati primit o notificare scrisa privind concedierea nu se poate pune problema unei astfel de masuri. Consecinta juridica a incheierii contractului obligatoriu in forma scrisa consta in obligatia de a-l inceta exclusiv prin documentatie scrisa si nu verbal. Lipsa de la locul de munca, chiar si pentru o zi poate fi pontata ca absenta nemotivata, desi o masura abuziva in situatia de fata. Fara decizia nici atat. Iar daca veti primi intr-adevar o decizie de concediere o puteti contesta in instanta in 45 de zile de la comunicarea ei prin semnatura. Aveti insa grija ce semnati.

Litigiu de munca aveti deja prin faptul ca in contract nu aveti trecut salariul minim legal si primiti bani la negru, fiind vorba de o evaziune fiscala la care luati si dvs parte.

CO se plateste numai in cazul in care incetati raportul de munca. Pana atunci acesta se consuma numai prin efectuare in natura si plata unei indemnizatii de concediu la acordarea lui.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024