ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cum se poate concedia dupa reluarea unui contract de munca suspendat


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Este vorba de o angajata a carei contract individual de munca a fost suspendat pe motiv ca s-a aflat in concediu de crestere a copilului de pana la 2 ani si trebuia sa se intoarca de cateva zile la locul de munca, dar inca nu a facut-o. Intre timp, societatea angajatoare aflandu-se in dificultate economica si-a inchis toate punctele de lucru (magazinele), numai unul ramanand deschis pana la inceperea procedurii de lichidare judiciara, si anume acela in care angajata a prestat activitate acum 2 ani. Important este ca in afara ei mai este o singura angajata pe post de vanzatoare care a fost transferata de cateva luni de zile pe postul celei in concediu, de la un magazin care s-a inchis.
INtrebarea este, care este modalitatea cea mai corecta (legala) pentru desfacerea contractului de munca a angajatei care revine din concediu, deoarece peste doua luni se va inchide si acest ultim magazin, societatea nu are resurse financiare sa le plateasca pe amandoua, angajata care lucreaza momentan fiind numai cu jumatate de norma, iar pana la inceperea lichidarii judiciare care va fi peste 2-3 luni vor sa o mentina pe angajata care este acum angajata, deoarece corespunde mai bine decat cealalta.

Edit-andrea Vajda
 User  Edit-andrea Vajda
a intrebat la 14 Iun. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 16 Iun. 2014
Cf. OUG 111/2010, salariata revenita definitiv din CIC (in cazul de fata dupa 2 ani) nu poate fi concediata mai devreme de 6 luni de la revenire, cu exceptia cazurilor in care angajatorul intra in procedura de faliment sau de reorganizare judiciara, sau daca salariata in cauza beneficiat deja de aceasta forma de protectie asa cum prevede Ordonanta.

In contractul salariatei care o inlocuieste pe perioada CIC ar trebui sa apara aceasta mentiune, urmand ca CIM sa ii expire la data revenirii titularei de post. Acest lucru il regasiti prevazut in Codul muncii republicat.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024