ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

decizie de incetare la termen a activitatii.


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am fost angajat cu C.M.pe perioada determinata(3 luni)in perioada 15.07.2013-15.10.2013,ulterior prelungit cu act aditional inca 3 luni(15.10 2013-15.01.2014).In noiembrie a survenit incapacitate temporara de munca si concediu medical cod 01 cu continuitate pana dupa perioada contractuala.Va rog respectuos sa ma lamuriti daca este legala decizia de incetare a activitatii la termen,respectiv cu data de 15.01.2014 inaintata de catre angajator.Mai am calitatea de asigurat?Cine ma preia dupa incetarea activitatii contractuale?Mentionez ca perioada de covalescenta se estimeaza a se prelungi. Cu stima.

Murarita Nicu
 User  Murarita Nicu
a intrebat la 24 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 24 Ian. 2014
Incetarea unui contract de munca pe perioada determinata la data pana la care a fost incheiate este o incetrare de drept, care conform legii poate avea loc si in timpul unei perioade de suspendare a lui. Iar concediului medical este cauza de suspendare de drept in baza certificatului medical. Cu alte cuvinte, incetare este legala. Calitatea de asigurat inceteaza dupa incetarea contractului. Dar concediul medical poate fi platit de la incetare pana la finalul lui de catre Casa de sanatate, dupa ce le prezentati certificatul si dovada incetarii contractului.

O singura mentiune insa. Incetarea contractului trebuia sa aiba loc in data de 16/01/2014 daca acesta a fost semnat pana la data de 15/01 inclusiv. Daca incetarii cu data expirarii nu coincid, daca ar fi asa atunci nu ati avea dreptul la indemnizatie de somaj din ziua incetarii.

Alte intrebari despre Concediere

Expertii nostri
violeta Georgescu
Viviana Serni G Stancu Radu Anton Marius Ion Gratiela Petrescu alexei delimart
TOP RASPUNSURI 2024