ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

demisia -intreruperea contractului de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am lucrat 7 luni īntr-o īntreprindere de stat īn funcţia de director tehnic.Īn timpul conflictului de munca am fost forţat sub ameninţări şi cu martori să-mi dau demisia care a fost aprobată de un director interimar,deoarece şi directorul general īşi dăduse demisia īnaintea mea.Īn urmă demisiei am avut dreptul la preaviz de 20 de zile lucrătoare ,dar īn a 19 zi mi-a fost īntrerupt contractul de munca.Īn baza celor prezentate mai sus mi-am pirdut dreptul la 3 salarii la lichidare conform contractului colectiv de munca.Sunt şi posesor al titluiui ştiinţific de doctor īn inginerie şi desi mi-am depus diplomă la dosar nu am primit nici o indemnizaţie.Ce şanse am că să-mi obţin aceste drepturi prin instanţă?

Adriana Horge
 User  Adriana Horge
a intrebat la 05 Oct. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 06 Oct. 2015
Dupa parerea mea, nicio sansa. Pentru ca acele trei salarii prevazute in contractul colectiv de munca, cu siguranta nu se acorda in cazul demisiei, ci doar la incetarea CIM prin concediere prin desfiintare de post.
Sporul pentru angajatii care au obtinut titlul academic de doctor nu se mai acorda incepand din ianuarie 2010, fiind abrogat pentru personalul contractual prin art.14 lit.l) din O.U.G. nr.1/2010, iar pentru functionarii publici prin art.48 alin.(1) pct.13 din Legea-cadru nr.330/2009.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024