ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

demisie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua...am si eu o mica problema la munca si as vrea sa aud mai multe pareri...lucrez de 10 luni intr-un call-center,in fiecare luna mi-am atins targetul si am avut rezultate bune...acum cateva zile m-am trezit ca ma cheama in birou si ma pune sa semnez demisia pe motiv ca am selectionat 3 vanzari in sistem,vanzari care nu erau de fapt,nu am semnat nici-o demisie...ce urmeaza?

Adaugata in: Concediere Marketing
Ana-maria Marian
 User  Ana-maria Marian
a intrebat la 28 Mar. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului ana-maria marian la 01 Apr. 2014
Daca este vorba intr-adevar de o abatere disciplinara, ea trebuie constatata printr-un referat intocmit de catre superiorul direct, iar sanctiunea se dispune in maxim 30 de zile calendaristice de la constatarea faptei prin referat, dar nu mai tarziu de 6 luni de la data savarsirii efective a faptei. Avertismentul scris este singura sanctiune care poate fi dispusa fara o cercetare disciplinara prealabila. Pentru orice alte tipuri de sanctiuni se va parcurge procedura cercetarii disciplinare, asa cum prevede codul muncii, in caz contrar sanctiunea poate intra sub sanctiunea nulitatii absolute fiind incalcata legea.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ana-maria Marian
 User Ana-maria Marian
a raspuns userului Ioana Popa la 31 Mar. 2014
Multumesc frumos...as vrea sa mai specific ca la o saptamana dupa ce m-au acuzat a venit asa-zisul avocat al lor ca sa imi spuna sa dau un raspuns in 3 zile ce am de gand,la care i-am raspuns sa imi faca ce trebuie in scris,cum se face legal si atunci o sa dau si eu explicatii in instanta.As vrea sa mai stiu,va rog,daca exista o perioada de timp legala de la data apelurilor de care ei ma acuza ca sa imi trimita advertisment scris si ce va urma in cazul acesta?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 31 Mar. 2014
Demisia nu se semneaza la cererea angajatorulu, nu este legal acest lucru. Demisia reprezinta incetarea raportului de munca exclusiv din initiativa angajatului. Daca intr-adevar ati gresit cu ceva ar trebui fie sa vi se faca o evaluare profesionala, fie sa primiti o sanctionare disciplinara de tipul avertismentului scris sau o alta sanctiune precedata de cercetare disciplinara. Nu va pot spune eu ce urmeaza, depinde ce intentii are de fapt angajatorul. Fiti precauta si daca sesizati nereguli, depuneti o plangere la ITM.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024