ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Demisie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara. Am si eu o intrebare.
Daca eu imi dau demisia din cadrul firmei la care lucrez si in maxim 2-3 zile imi gasesc al job si imi face un alt contract, acesta dauneaza indemnizatiei copilului? Fiindca sotia mea este insarcinata si trebuie sa nasca in decembrie (pe 25-28 anul curent). Pentru ca sotia mea nu are maximul de zile lucrate pentru a beneficia de indemnizatia copiilului, eu sunt obligat sa iau indemnizatia pe vechimea mea care este de peste 2 ani la locul de munca.
Va multumesc.

Adaugata in: Concediere
Nicusor Atanasiu
 User  Nicusor Atanasiu
a intrebat la 31 Oct. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 01 Nov. 2012
Nu, acea diferenta de 2 -3 zile nu va afecta indemnizatia crestere copil.

Indemnizatia crestere copil si concediul aferent nu reprezinta o obligatie, nicio lege nu va impune sa le solicitati, depunde numai de dvs. Este insa esential ca in cele 12 luni anterioare nasterii copilului sa fi realizat venituri din activitati profesionale, supuse impozitului de 16% sau sa va fi aflat in una din situatiile luate in considerare de OUG 111/2010, cu modificarile si completarile ulterioare, la solicitarea pentru acordarea acestui drept. Cele 12 luni trebuie sa fie insa consecutive, se iau in considerare si fractiunile de luna daca acestea reprezinta cel putin jumatate din timpul de lucru al lunii respective. In cazuri exceptionale se pot lua in considerare si fractiuni mai mici, cu conditia ca acestea sa nu fie mai multe de 3.

Vechimea dvs in munca nu are importanta in acordarea indemnizatiei, important este sa existe cele 12 luni de care v-am amintit. Pe baza lor, a veniturilor nete profesionale sau din activiati agricole, realizate in decursul lor se va calcula si indemnizatia, 85% din media acestor venituri.



Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024