ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

demisie fara preaviz


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Va rog frumos sa-mi dati o lamurire cum procedez.Un salariat depune demisia si nu respecta contractul de munca nefacand cele 20 de zile de preaviz.Eu cum inchei contractul si ma refer la data incetarii dar si a transmiterii revisalului.Mentionez ca am asteptat o saptamana decizia angajatului de a face cele 20 zile de preaviz dar fara rezultat.

Adaugata in: Concediere
Claudia Reghina Ghioc
 User  Claudia Reghina Ghioc
a intrebat la 08 Nov. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 08 Nov. 2011
Inainte de toate trebuie sa va asigurati ca toate prevederile contractuale au fost respectate atat de catre angajat cat si de catre angajator. Conform legii, daca angajatorul nu a respectat prevederile CIM salariatul poate inceta raportul de munca fara a respecta preavizul. Incercati sa aflati acest lucru de la salariat, daca ratiunea lui de a nu respecta preavizul este aceasta.

Daca angajatorul a respectat toate prevederile contractuale, atunci salariatul trebuie sa respecte perioada de preaviz, in tot acest timp CIM producandu-si in continuare efectele. Nerespectand perioada de preaviz in situatia aceasta salariatul lipseste nemotivat de la locul de munca, situatie in care salariatul poate fi cercetat disciplinar, chiar si in timpul preavizului. Acesta trebuie insa convocat in scris.

De asemenea, daca fie CCM fie regulamentul intern prevede ca la un anumit numar de absente nemotivate salariatul i se aplica sanctiunea de desfacere a CIM pe baza absentelor nemotivate, atunci CIM poate fi desfacut prin motive imputabile salariatului.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Alina Tudorica
 User Alina Tudorica
a raspuns la intrebare la 08 Nov. 2011
In primul rand ar trebui sa incercati sa luati legatura cu angajatul macar telefonic pentru a exclude posibilitatea ca acesta sa vina cu un concediu medical, concediu care suspenda perioada de preaviz.
I-ati trimis cumva convocare acasa sa se prezinte sau aveti o sesizare facuta din partea sefului direct cum ca acest angajat nu s-a prezentat la munca?
Daca pur si simplu angajatul nu doreste sa isi respecte perioada de preaviz cel mai bine pentru ambele parti ar fi sa vina sa isi faca o alta cerere de incetare de data aceasta cu acordul partilor si pentru perioada cat nu s-a prezentat la munca sa isi faca cerere de concediu fara plata acesta ar fi cel mai fericit caz.
O alta varianta ar fi sa ii incheiati contractul cu art.81 alin.7 - CIM inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.

Alte intrebari despre Concediere

Expertii nostri
violeta Georgescu
alexei delimart adriana iancu Marius Ion G Stancu Viviana Serni Gratiela Petrescu
TOP RASPUNSURI 2024