ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Demisie la zi


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, sunt angajata de un an si ceva si as vrea sa plec cu demisie la zi, dar tare imi este ca nu imi va semna.( nu vreau sa stau in preaviz pt ca nu merita, am fost doar la 2 ore si eu am muncit cate 12 ore pe zi). Nu imi sta in caracter sa fac plangere, dar vreau sa imi demisia sa plec, intrebarea mea este: in caz ca nu imi semneaza voi avea de suportat ceva consecinte? Ma poate afecta la un nou loc de munca? Multumesc!

Adaugata in: Concediere Demisie
Johnny Ionel
 User  Johnny Ionel
a intrebat la 03 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Apr. 2014
Sa clarificam putin notiunile. Demisia este o incetare din initiativa angajatului exclusiv si nu implica aprobarea angajatorului, acesta fiind insa obligat sa o inregistreze. Demisia poate fi inaintata fara preaviz in temeiul art. 81 (8) din Codul muncii in conditiile in care angajatorul nu si-a respectat obligatiile contractuale. In caz contrar, aveti de efectuat preavizul din contract atat timp cat angajatorul nu renunta la el, partial sau total, in baza art. 81 (7) din Codul muncii republicat.

O alta varianta ar fi cererea de incetarea cu acordul partilor, in baza art. 55 b) din Codul munci republicat, la o data pe care o veti preciza in document. Angajatorul insa poate respinge aceste tip de solicitare, caz in care va ramane varianta demisiei, cu obligatia efectuarii preavizului daca nu se aplica niciunul din articolele mentionate in paragraful de mai sus.

Daca va respinge acordul partilor si refuzati sa efectuati preavizul, in conditiile redate, atunci se va considera abatere pentru care angajatorul poate declansa o cercetare discplinara si dispune in urma ei o sanctiune ce poate consta inclusiv in concedierea disciplinara.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024