ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Desfacere CIM in cazul persoanelor care isi anunta demisia telefonic


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Lucrez la o firma cu un numar de peste 1000 angajati si cu o fluctuatie de personal destul de mare. Adesea ne confruntam cu cazuri in care angajatii nu mai vin la munca si nu ne anunta acest fapt, sau daca ne anunta, fie telefonic sau transmit informatia prin cineva. Transmiterea de notificari pentru desfacerea contractului presupune un efort destul de mare atat financiar cat si de timp. Intrebarea mea este daca in cazul celor care confirma telefonic incetarea CIM putem sa desfacem cu articolul 55 b?

Adaugata in: Concediere
Pop Anastasia
 User  Pop Anastasia
a intrebat la 17 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 17 Oct. 2013
Incercati sa si aflati, direct de la salariati, de ce pleaca atat de repede, ce ii determina sa nu isi mai onoreze contractul de munca. Poate este o problema interna care ar trebui remediata in beneficiul dvs si al costurilor alocate.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 17 Oct. 2013
Puteti sa desfaceti CIM cu art. 55 b) doar daca angajatul este si el de acord. Incetarea cu acordul partilor presupune acordul ameblor parti asupra datei de incetare propusa de cea care initiaza incetarea.

In cazul in care angajatii absenteaza nemotivat, aveti doua variante:
- daca se afla pe parcursul sau la finalul perioadei de proba, contractul de munca se desface exclusiv prin notificare scrisa in temeiul art. 31 (3) din Codul muncii republicat
- daca salariatii eu trecut de perioada de proba si absenteaza nemotivat, declansati procedura de cercetare disciplinara ca sa puteti desface CIM conform legii.

Pentru zilele de absente ii pontati nemotivat si nu ii platiti, intocmiti decizie de suspendare a CIM ca urmare a lor si operati perioada in Revisal, in termen de 20 de zile lucratoare de la data ei (respectiv prima zi de absenta).

In ambele variante insa angajatul trebuie informat, fie ca este incetat CIM in perioada de proba, fie ca vorbim de concediere disciplinara.

In cazul cercetarii, dupa ce ati trimis convocarea scrisa cu data, ora si locul unde ar trebui sa se deruleze ancheta disciplinara, daca angajatul asemnat pentru primirea ei si nu se prezeinta la data stabilita, pe baza dovezii de comunicare (semnatura de primire a documentului din partea salariatului) puteti desface CIM direct, disciplinar, fara a mai trece prin procedura cercetarii disciplinare.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024