ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

desfacere contract de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt primar nou intr-o comuna si as vrea sa ma ajutati intr-o problema. Pe microbuzul scolii este angajat fratele fostului primar. Pe data de 25 iunie am fost investit de catre prefectura. Pe 26 iunie am intrebat secretarul unde este soferul si acesta mi-a raspuns ca este in concediu de odihna, avizat de fostul primar.
Conform Codului Muncii, am trimis prin posta cu confirmare de primire o dispozitie privind rechemarea lui la serviciu. Bineinteles ca a refuzat primirea. A doua zi a venit la primarie si a prezentat un concediu medical valabil trei zile. In ultima zi de concediu medical a venit la mine in birou sa ii acord concediul de odihna aferent anului 2012. I-am zis ca intre timp fisa postului i-a fost completata si ca trebuie sa vina la serviciu intrucat are foarte multa treaba. A plecat si i-am trimis prin posta un plic  prin care il rechemam la serviciu. L-a primit, dar nu a venit toata saptamana la lucru, trimitandu-mi prin posta doua recomandate prin care imi aduce la cunostinta ca nu vine la serviciu pentru ca ''este in concediu de odihna'' si in a doua ma intreaba ce treaba are la primarie, ce sarcini ii dau? Saptamana ce a urmat nu a fost deloc la serviciu, deci as putea sa ii desfac contractul de munca... are cinci absente nemotivate. Ati putea sa ma ajutati? Multumesc frumos.

Adaugata in: Concediere
Ciprian Tamas
 User  Ciprian Tamas
a intrebat la 08 Iul. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 11 Iul. 2012
Nu puteti sa ii desfaceti contractul de munca fara o cercetare disciplinara prealabila. Ii puteti suspenda contractul de munca pentru absente nemotivate, ca un prim pas. Apoi alcatuiti o comisie disciplinara, stabiliti data, ora si locul cercetarii si comunicati in scris salariatului, printr-o convocare, aceste detalii precum si motivul cercetarii. Daca salariatul semneaza pentru primirea convocarii dar nu se prezinta la data stabilita, atunci puteti dispune direct sanctiunea constand in desfacerea contractului de munca, fara a mai parcurge procedura de cercetare disciplinara. Insa daca salariatul nu semneaza pentru primire, cercetarea sau desfacerea nu pot avea loc. Daca nu semneaza dar se prezinta la data si ora stabilita, se considera comunicarea facuta si cercetarea poate avea loc.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024