ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Desfiintare post sau transfer la alt departament


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, am fost anuntata verbal ca s-a desfiintat departamentul din care faceam parte si a fost absorbit de catre alt departament. Mi s-a spus ca am de ales intre plecarea acasa cu salarii compensatorii sau ramanerea pe un alt post din departamentul care a preluat activitatile noastre. Dupa un timp de gandire, am ales plecarea acasa pentru ca am considerat ca nu sunt platita raportat la activitatile pe care le voi avea iar raspunsul lor a fost ca de fapt, nu pot sa plec cu salariile compensatorii pentru ca nu s-a desfiintat postul meu ci am fost transferata la un alt departament si daca vreau sa plec, voi pleca prin demisie fara salarii compensatorii. Mentionez ca voi primi o alta fisa a postului si un act aditional la contractul de munca in care se va specifica faptul ca mi s-a modificat functia si departamentul. Am citit aici ca am dreptul sa nu semnez dar in situatia mea ce voi face? Se va considera demisie? Multumesc anticipat pentru raspuns

Adaugata in: Concediere
Maria Ana
 User  Maria Ana
a intrebat la 04 Iul. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Iul. 2014
Nu are cum sa se considere demisie cat timp nu inainati dvs. angajatorului o cerere de demisie. Refuzul dvs de a semna un act aditional pentru modificarea functiei de incadrare nu poate fi sanctionat pentru ca o astfel de schimbare se face numai cu acordul salariatului. Cu exceptia cazului in care vorbim de o sanctionare disciplinara aplicata pe o perioada limitata de timp, cand se poate dispune, in urma cercetarii, o retrogradare din functie pentru maxim 60 de zile cu acordarea salariului corespunzator functiei respective.

Cat timp atributiile dvs exista inca si functia nu a fost desfiintata atunci ar trebui sa vi se poata schimba doar departamentul prin act aditional la fisa postuli dar cu mentinerea relatiei de munca. Nu ar trebui sa vi se impuna plecarea, asa cum se pare ca se intampla in acest caz.

Puteti incerca o plangere la ITM si sa solicitati un control la sediul angajatorului, pentru verificarea problemelor cu care va confruntati.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024