ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Firma ma obliga sa demisionez


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara!
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat: lucrez la o firma din luna martie 2013. Precizez ca am fost angajata din somaj si cum sunt unica intretinatoarede familie firma beneficiaza de o subventie de la stat de 500 ron si alte scutiri, iar eu de 120 ron lunar ca mi-am gasit loc de munca.
Toate bune si frumoase pana aici. Din pacate la inceputul lunii octombrie am suferit o luxatie de rotula si am fost in concediul medical si in noiembrie la fel. Din pacate sefilor mei nu prea le-a convenit acest lucru si acum mi se solicita demisia. Sincer nu am avut nici o abatere disciplinara de cand lucrez pentru ei si nici nu vreau sa imi dau demisia pentru ca nu vreau sa pierd subventia de la stat de care chiar am nevoie. Dar nici ei nu vor sa desfaca contractul de munca pentru ca sustin ca trebuie sa dea banii inapoi la stat. Oricum au inceput cu foarte multe amenintari si presiuni sa ma determine sa demisionez. Nici salariul nu-l mai platesc la timp dar doar cu mine se intampla acest lucru, cu ceilati angajati nu. Imi dau alte atributii decat cele prevazute in fisa postului, mi-au facut un program infernal doua zile consecutiv a cate 16 ore cu doua zile libere. Sincer nu mai stiu ce sa fac!
Sfatuiti-ma va rog legal ce pot face. Va multumesc foarte mult! Si va rog sa imi spuneti in ce conditii pot ei sa desfaca contractul de munca fara sa dea banii inapoi la stat. Multumesc!

Adaugata in: Concediere
Mihaela Istrate
 User  Mihaela Istrate
a intrebat la 26 Nov. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mihaela Istrate
 User Mihaela Istrate
a raspuns userului Ioana Popa la 27 Nov. 2013
va multumesc pentru raspuns!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 27 Nov. 2013
In cazul in care va concediaza disciplinar sau daca va dati demisia angajatorul nu va fi pus in situatia sa returneze banii la stat. Dar pentru ca o astfel de concediere sa fie legala trebuie sa existe o abatere disciplinara cercetata anterior emiterii deciziei de concediere disciplinara.

Nu este corect insa cum procedeaza acesta, in mod cert recurge la masuri abuzive, ca urmare a acestui medical, cel putin asa reiese din relatare. Incalca multe drepturi si obligatii: nerespectarea datei de plata a salariului, a orelor de lucru, munca suplimentara efectuata fara acordul dvs prealabil si mult peste norma zilnica adminsa, nerespectarea fisei postului etc.

Totodata, demisia nu poate fi fortata de angajator, este la latitudinea angajatului daca doreste sau nu o inainteze. Demisia are la baza exclusiv initiativa salariatului. Ca atare, indiferent de presiunile lui, nu aveti de ce sa faceti acest lucru cat timp nu va doriti.

Recomandarea mea ar fi sa depuneti o plangere la ITM cat mai urgent si sa solicitati un control la sediul angajatorului. Totodata, daca lucrurile se mentin la fel, cu toate dovezile de care dispuneti mergeti in instanta si depuneti o actiune impotriva angajatorului pentru recuperarea drepturilor cuvenite si eventuala plata a unor daune ca urmare a prejudiciului cauza de angajator prin masurile aplicate abuziv.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024