ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Fortarea demisiei cu amenintari privind desfacerea locului de munca cu litera i


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara, astazi in data de 17.05.2013 am fost obligat de catre seful de magazin sa imi dau demisia, pe baza unor acuzatii mai mult nefondate si desi conform camerelor de luat vederi nu reies acuzatiile ce mi se aduc am fost amenintat cu desfacerea contractului de munca cu litera I. Ca sa intelegi mai bine situatia in care ma aflu permiteti-mi sa va explic. Pana astazi am fost angajat Mega Image pe postul de lucrator comercial. Ieri in data de 16.05.2013 am lucrat pe postul de casier din lipsa de personal (o parte din colegii mei fiind in concediu). in decursul zilei de ieri cand trebuia sa dau restul la un client am scapat o bacnota de 10 lei pe jos sub casa de marcat, m-am aplecat sa o iau dar nu am gasit-o pe loc. dupa ce aglomeratia din magazin a scazut am inchis casa de marcat si am plecat sa il caut pe seful de tura, seful de tura mi-a acordat pauza de tigara, in timpul pauzei i-am explicat sefului de tura ca am scapat 10 lei sub casa de marcat si ca am sa o mai caut cand ma intorc inapoi pe casa de marcat. Cand am ajuns inapoi la casa de marcat am inceput sa caut din nou bancnota , intre timp timp o persoana de la paza m-a intrebat ce fac, si i-am spus intamplarea .Intr-un final am gasit-o si am pus-o inapoi. Ceva timp mai tarziu am fost la toaleta, iar una din persoanele de la paza m-a insotit, cand am ajuns la baie am fost perchezitionat complet din cap pana in picioare.
La sfarsitul zilei cand am fost la predarea banilor am iesit lipsa 1 leu ( probabil din cauza vreunei greseli pe casa de marcat) acel leu l-am pus din buzunar. Aseara la iesire din magazin mi s-a facut perchezitie inca o data de catre cealalta persoana de la paza . Astazi cand am ajuns la munca am fost acuzat pentru furt si am fost obligat de seful de magazin sa imi dau demisia sub pretextul desfacerii contractului de munca cu litera I. Am cerut explicatii si vizualizarea camerelor de luat vederi, Pe camere se vede exact tot ce am relatat mai sus. Mai mult decat atat ,sefa de magazin impreuna cu unul din sefii de departament cu care in trecut am avut divergente cu privinta la comportamentul amenintarile si limbajul murdar a-l acestuia au tot insistat cu faptul ca am furat si ca daca nu vreau sa am contractul de munca desfacut cu litera i sa imi scriu demisia. Constrans de situatie si de amenintatarile mai sus relatate mi-am scris demisia
Intrebarea mea de fapt e asta pot sa fac ceva in privinta a celor intamplate. Pot sa ma adresez cuiva in justitie sau pot face o reclamatie ori in Tribunal?
Multumesc frumos pentru timpul acordat

Adaugata in: Concediere
Gabriel-florian Gagut
 User  Gabriel-florian Gagut
a intrebat la 17 Mai. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului SILVIA RADUCAN la 27 Mai. 2013
Sl. Silviu, litera i exista ca incetare de drept a contractuui individual de munca incheiat pe perioada determinta, cand vorbim de o alta forma de desfacere a CIM. Alta litera i recunosc ca nu stiu sa fi fost scoasa din CM cu ultima modificare a codului muncii.

Idea de baza aici insa este mai repede fortarea acelei demisii si gresala salariatului de a-i da curs. La acest punct este absolut irelevent ce a insinuat angajatorul.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Gabriel-florian Gagut
 User Gabriel-florian Gagut
a raspuns userului Ioana Popa la 21 Mai. 2013
multumesc frumos pentru raspuns va doresc o seara placuta in continuare
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Gabriel-florian Gagut
 User Gabriel-florian Gagut
a raspuns userului SILVIA RADUCAN la 21 Mai. 2013
multumesc frumos am cautat si eu acum in codul muncii si asa este seara placuta va doresc
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Silvia Raducan
 User Silvia Raducan
a raspuns la intrebare la 21 Mai. 2013
Apropo, litera i nu mai exista. Pacat ca multi salariati nu-si stiu drepturile.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 20 Mai. 2013
Din pacate e cam greu acum, nu prea mai aveti situatia de partea dvs pentru va ati inaintat demisia iar acest tip de document nu poate fi contestat in instanta pentru ca el reflecta faptul ca ati initiat incetarea raportului de munca.

Angajtorul este destul de clar ca v-a fortat mana astfel incat sa plecati de buna voie, stiind probabil ca nu are cum sa va concedieze disciplinar, neexisand o abatere reala. Din nefericire dvs ati cedat presiunilor in dezavantaj propriu. Nu numai ca nu pueti contesta demisia, dar ati pierdut si dreptul la o eventuala indemnizatie de somaj. Sigur, si in cazul cooncedierii disciplinare ati fi pierdut acest drept, dar macar o astfel de decizie ati fi putut-o contesta in instanta de judecata.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024