ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Incetarea contractului de munca in cazul falimentului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
Spuneti-mi va rog, daca o societate intra in faliment:
1. Ce se intampla cu persoanele care se afla in concediu de crestere copil? Contractele de munca ar trebui incheiate la data declararii falimentului, dar cu ce articol din codul muncii? Si cum as putea sa le inchid contractele in REVISAL? Pe perioada suspendarii nu se pot opera modificari in program. Spuneti-mi va rog cum sa procedez?
2. Pentru cei ce au revenit din concediu de crestere copil si se afla in perioada de preaviz - ce se intampla daca se declara falimentul cand ei sunt in preaviz? Ce se intampla daca nu-si executa toate cele 20 de zile de preaviz?
3. Au dreptul la somaj?
Va multumesc si o zi placuta!

Adaugata in: Concediere
Bardan Anca
 User  Bardan Anca
a intrebat la 06 Aug. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Aug. 2013
1. Se poate dispune concedierea lor, intervenind desfiintari de posturi, deci prin art. 65 din Codul muncii republicat. Dar ele vor finaliza concediul crestere copil daca nu solicita revenirea anterior datei stabilite initial, iar odata incetat concediul li se va acorda preavizul legal de concediere. Daca intervine dizolvarea atunci toate contractele de munca inceteaza de drept conform Codului muncii.

2. Nu se poate intrerupe preavizul de concediere, angajatorul are obligatia sa acorde cele 20 de zile lucratoare minime.

3. Daca indeplinesc conditia stagiului minim de cotizare pentru somaj, atunci da, salariatii au dreptul la somaj. Trebuie insa verificat si cu cei de la ANOFM pentru ca incetarea de drept ca urmare a dizolvarii angajatorului nu se numara printre motivele neimputabile salariatului si pe baza caruia se acorda acest ajutor.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024