ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Inchidere cim abuziva


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In 21 octombrie am solicitat sefului o adeverinta medicala deoarece eram foarte bolnava si aveam nevoie de ea pentru a ma prezenta la medic. Am primit-o in ziua mentionata avand pe ea data zilei de 21. In aceiasi zi, seful imi trimite o notificare prin care imi spune ca inceteaza colaborarea cu mine cf. art. 31 alin 1 si 3, eu avand cim incheiat incepand cu data de 03 octombrie. In aceiasi zi imi inchide cim-ul, il inregistreaza in Revisal si-l transmite la ITM, on line.

Mentionez ca in momentul in care ii solicit adeverinta pentru medic ii comunic si ca am certificat medical, incepand cu acea zi. Notificarea si toate celelalte au venit pe mail la o ora distanta. Am toate documente, instiintari pe mail!

Va intreb cum este posibil ca un angajat in data de 21 octombrie sa apara ca fiind angajat, conform adeverintei medicale si in aceiasi zi sa i se transmita catre ITM on line, inchiderea cim-ului, tot cu acea zi prevazuta in decizia de inchidere cim?

Nu ar fi trebuit, daca tot isi dorea sa scape de mine, notificarea sa-mi fost trimisa vineri, 18 octombrie, in care sa fiu anuntata de incetarea raporturilor de munca incepand cu 21 octombrie? Cum se poate incheia un cim cand angajatul se imbolnaveste?
Am fost in medical pana la sfarsitul lunii, pe 01 noimbrie am solicitat o zi CO, cf. perioadei lucrate dar n-am primit niciun raspuns, seful considerand ca incepand cu 21 octombrie, nu-i mai sunt angajata!

Am incercat sa revin pe 04 noiembrie dar nu am fot primita!
Va rog frumos sa cititi cu atentie si sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez pentru ca vreau sa-l actionez in instanta pentru incalcarea a cel putin doua art. din CM, 50 lit b si 60 lit a.

Daca imi puteti veni in ajutot si cu alte capete de acuzare, va sunt recunoscatoare.
Multumesc,
Luena

Luena Luena
 User  Luena Luena
a intrebat la 07 Nov. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Nov. 2013
Nu a procedat corect angajatorul, din punctul meu de vedere, apare ca o masura abuziva nascuta din faptul ca dvs ati intrat in medical. Art. 60 a) nu va ajuta prea mult pentru ca in cazul dvs nu este o concediere ci o incetare in periaoda de proba in temeiul art. 31(3), este alt tip de incetare. Va ajuta insa aceste articol:

Art. 49
(6) In cazul suspendarii contractului individual de munca se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.

Cum in cazul dvs incetarea nu a fost una de drept, consider ca masura este abuziva si incalca legea.

Luati legatura cu un avocat si mergeti in instanta, ar trebui sa aveti notificarea de incetarea in scris, cu termenul de contestare in instanta. Pe baza ei depuneti actiunea de contestare a incetarii. Daca nu aveti acest document, atunci nu este corecta procedura. Depuneti si o plangere la ITM pentru incalcarea prevederilor legii si a drepturilor recunoscute de ea.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024