ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Instiintare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am o angajata care anul acesta, pe 28 octombrie, implineste doi ani de cand se afla in concediu de crestere a copilului. Pentru ca nu am nici un numar de telefon de-al ei i-am trimis o instiintare la adresa din cartea de identitate cu confirmare de primire in data de 22 octombrie in care o informez ca trebuie sa se prezinte la sediul societatii pentru clarificarea situatiei contractuale. Deocamdata nu am primit nici un raspuns. Cum a-si putea sa-i transmit decizia de incetare a suspendarii contractului individual de munca si totodata sa o concediez deoarece intre timp cat a fost ea in concediu s-au mai restructurat posturile din cadrul firmei.

Adaugata in: Concediere
Dana Denisa Ghiorghica
 User  Dana Denisa Ghiorghica
a intrebat la 25 Oct. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Dana Denisa Ghiorghica la 25 Oct. 2012
Salariata dvs ar trebui sa faca o cerere de reluare a activitatii, cerere ce poate fi facuta inclusiv in ultima zi de concediu crestere copil. Puteti sa ii desfintati postul, dar va trebui sa o instiintati referitor la acest aspect iar dupa finalizarea concediului va trebui sa ii acordati minim 20 de zile lucratoare preaviz.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Dana Denisa Ghiorghica
 User Dana Denisa Ghiorghica
a raspuns userului Ioana Popa la 25 Oct. 2012
Si daca totusi angajata se intoarce pana in 28.10.2012 cand se termina concediul de crestere al copilului nu este posibil sa ii fac o decizie de concediere in baza prevederilor art. 65 alin. 1 din codul muncii?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Oct. 2012
Decizia de suspendare nu este obligatoriu sa fie semnata de angajat, pentru a-si produce efectele.

Concedierea insa nu o veti putea dispune fara o cercetare disciplinara prealabila, in cadrul careia sa se poata constata vinovatia salariatei (fapta constand in absentare nemotivata de la locul de munca). Pentru aceasta salariata va trebui convocata in scris, cu confirmare de primire. Mai exact, salariata trebuie sa semneze pentru primirea convocarii, altfel se considera ca nu a fost comunicata salariatei in cauza. Dupa cercetarea disciplinara se va dispune sanctiunea care poate consta in desfacerea disciplinara a CIM.

Pasii in cazul cercetarii disciplinare sunt:

P 1. Intomcirea unui referat de catre seful ierarhic privind abaterea disciplinara si temeiul legal.
P 2. Constituirea unei comisii de cercetare prealabila / imputernicirea persoanei care se va ocupa de cercetarea salariatului.
P 3. Convocarea in scris a salariatului (cu confirmarea prin semnatura privind comunicarea continutului ei catre salariat, aceasta fiindu-i expediata prin posta sau prin executor judecatoresc daca nu ajunge la el prin recomandata), in care trebuie sa se regaseasca: motivul pentru care este convocat (descrierea abaterii), data ora si locul intrevederii, persoana/comisia cu care va discuta si precizarea ca poate veni insotit de un reprezentant al sindicatului din care face parte.
P 4. Derularea propriu-zisa a cercetarii disciplinare, ale carei etape sunt: prezentarea faptelor care au dus la declansarea cercetarii disciplinare prealabile, ascultarea angajatului (acesta avand dreptul sa se apere prin orice mijloace) si intocmirea unui proces verbal de sedinta privind faptele, datele si probele care au fost discutate de parti.
P 5. Emiterea deciziei de sanctionare, care poate consta inclusiv in concedierea salariatului.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024