ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

La contractul de munca pe perioada nedeterminata exista perioada de proba?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.
Din luna noiembrie 2014 am lucrat cu contract de internship neplatit intr-o firma. Incepand din 20 ianuarie 2015 mi s-a facut contract de munca pe perioada nedeterminata. Intrebarea mea este urmatoarea: daca vreau sa demisionez, sunt obligata sa respect preavizul de 20 de zile din contract sau nu sunt obligata, avand in vedere ca exista o perioada de 90 zile de proba, de la data incheierii contractului, conform legislatiei. Aceasta perioada de proba se aplica inclusiv la contractul incheiat pe perioada nedeterminata?

Adaugata in: Concediere
Ioana Irina
 User  Ioana Irina
a intrebat la 08 Apr. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 09 Apr. 2015
Exista perioada de proba. In perioada de proba contractul individual de munca poate inceta pritr-o notificare scrisa, fara respectarea termenului de preaviz.Codul munciiArt. 31(1) Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la ?ncheierea contractului individual de munca se poate stabili o perioada de proba de cel mult 90 de zile calendaristice pentru functiile de executie si de cel mult 120 de zile calendaristice pentru functiile de conducere.(3) Pe durata sau la sf?rsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate ?nceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024