ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Ma poate concedia angajatorul in urmatoarea situatie ?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua ! Ma numesc George N. si vreau sa-mi spuneti Dvs in urmatorul caz daca pot fi concediat ? Eu sant angajat la o Clinica Stomatologica in postul de portar , desi eu am fost curier . Eu am CIM pe perioada nedeterminta cu respectivii . Acum vine problema , sa zic asa . Eu sant pensionar grad 3 [ drept de munca 4 ore ] si imi exercit atributiile profesioanale in segmentul orar 07-15 . In urma cu patru luni in urma unui control medical am fost diagnosticat cu colon malign si a trebuit sa ma operez la un Spital din Bucuresti . Dupa aceasta operatie medicul care ma operat mi-a spus ca va trebui sa urmez o perioada de maxim 8-9 luni de citostatice pentru a elimina toata malignitatea de pe urma acestei operati [ noduli ] . Cei de la serviciu in urma cu patru zile , m-au anuntat telefonic sa ma prezint pentru o discutie in vederea incetarii [ de comun acord spun dansii ] de a inceta activitatea mea , datorita faptului ca nu isi mai permit sa ma platesca !!!!!! , ca este prea mare perioada de medical ! si ca eu sa ma prezint sa semnez practic demisia mea ! Acum vreau sa va rog , cum sa procedez ? Eu nu ma pot prezenta din motivul ca am o pompa montata de la spital pentru a urma acest tratament cu citostatice ! Este legal sa ma oblige sa imi semnez practic demisia , eu fiind in medical pentru oncologie [ malign ] ?
Cu multa stima , George N,
ps : Daca puteti sa-mi raspundeti mai repede ca m-au zapacit cu telefoanele aproape zilnic !!

George Neacsu
 User  George Neacsu
a intrebat la 17 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 20 Ian. 2014
In primul rand incetarea cu acordul partilor nu este acelasi lucru cu demisia, ci incetarea raportului de munca propusa de una dintre parti si acceptata de cealalta, la o anumita data. Nu va poate forta angajatorul insa sa o acceptati, cum nu va poate nici forta sa va dati demisia. Fiind in concediu medical, a carui perioada in cazul dvs poate fi de un an cu drept de prelungire la un an si 6 luni (fiind vorba de o neoplazie legea va permite acest lucru), contractul de munca se suspenda de drept iar pe parcursul lui angajatorul va poate inlocui cu un suplinitor incadrat pe perioada determinata, pana la revenirea dvs din medical.

Daca organele medicale competente elibereaza un certificat care sa ateste ca nu mai puteti indeplini atributiile postului ocupat atunci, dupa finalizarea concediului medical, angajatorul va poate concedia in temeiul art. 61 c) din Codul muncii - inaptitudine fizica, cu preaviz conform legii. Se poate dispune concedierea si pe alt temei cat timp este unul real, dupa ce reveniti.

Insa pe parcursul concediului medical angajatorul poate dispune conceiderea numai in 3 situatii prevazute de lege: faliment, reorganizare judiciara sau dizolvare in conditiile legii. Daca nu se iveste niciuna dintre aceste situatii nu are voie sa dispuna concediera dvs in timpul medicalului.



Alte intrebari despre Concediere

Expertii nostri
Ioana Popa
G Stancu violeta Georgescu alexei delimart Radu Anton adriana iancu Viviana Serni
TOP RASPUNSURI 2024