ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Neeliberare acte de catre angajator cu ocazia concedierii, ce optiuni am?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Hristos a Inviat! Buna ziua,
Am fost concediat individual - dupa 10 ani de munca - (datorita desfiintari postului) mi s-a inmanat decizia de concediere unde se specifica perioada preavizului si motivele concedierii(pe care nu am dorit sa le contest/comentez), dar dupa intocmirea fisei de lichidare si predarea inventarului personal, angajatorul (HR-ul) nu-mi da actele pentru a benefica de somaj, mentionand ca nu are ce acte sa-mi dea, am decizia si sa merg la somaj cu aceasta. teoretic trebuiau sa-mi acorde o adeverinta de vechime in care sa se mentioneze perioada lucrata / salariile acordate si faptul ca am avut CIM pe durata nedereminata, + adeverinta tip cf. Anexei nr.26 la HG 174/2002, si Decizia de incetare a CIM/anexa la decizia de concediere. mentionez ca nu mi s-au platit nici drepturile salariale si zilele de concediu de odihna neefectuat, motivand ca nu vor calcula pentru un om salriul de acum ci voi primi restul de plata la lichidare in luna mai.
Ce optiuni am in aceasta situatie?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Bal Alin
 User  Bal Alin
a intrebat la 15 Apr. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 16 Apr. 2015
Adevarat a-nviat!
Plata drepturilor salariale cuvenite la incetarea CIM se va efectua la data prevazuta in contractul individual de munca. Nu exista o dispozitie legala care sa oblige angajatorul sa plateasca salariatului drepturile salariale la data incetarii contractului.
Angajatorul este obligat sa va elibereze o adeverinta de somaj, neindeplinirea acestei obligatii se sanctioneaza de catre ITM. Daca refuza va puteti adresa si instantei de judecata competente, in vederea obligarii angajatorului sa elibereze aceasta adeverinta.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024