ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

notificare - perioada de proba contract indiv de munca pe perioada determinata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

datorita reorganizarilor continue si a faptului ca o colega de directie a plecat in concediu de maternitate, "mi s-a propus" ocuparea pozitiei respective pe o perioada determinata si anume pana la intoarcerea colegei.Sunt un angajat foarte vechi in companie.
Am venit in sprijinul companiei si am acceptat propunerea.

perioada de proba mentionata in contract este de 30 zile lucratoare.
Mai jos prezint problema :

-data de incepere a contractului pe perioada determinata a fost 31.12.13
-data de sfarsit a contractului : pana la intoarcerea din concediu de maternitate a colegei ;
-perioada de proba : 30 zile lucratoare ;
-data calculata de mine pentru expirarea preavizului : 13.02.2014 (sa ma corectati, va rog, daca nu este corecta) ;
-am racit crunt, medicul de familie mi-a dat concediu medical 3 zile , in perioada 12-14 , am anuntat la birou telefonic ca lipsesc ;
-astazi , fiind in concediu medical,mi s-a sugerat ca ar fi mai bine sa trec urgent pe la birou sa discutam pentru ca nu ar mai vrea sa fim colegi dupa expirarea perioadei de proba.

Intrebarea mea este urmatoarea : daca imi trimit notificarea in perioada concediului medical, aceasta este valabila ? Se intrerupe colaborarea angajat-angajator ?

Si o alta intrebare : daca emit o notificare sa zicem antedatata , cu 11.01.2014 , de exemplu , dar nu mi-a fost adusa la conostiinta , este valabila?

Multumesc !



Adaugata in: Concediere
Cucun Marux
 User  Cucun Marux
a intrebat la 12 Feb. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 12 Feb. 2014
Cred ca vrei sa spuneti data de incetare a perioadei de proba, nu stiu despre ce preaviz vorbiti de fapt. Decat daca intre timp v-ati dat demisia de pe acest post, atunci vorbim de preaviz, sau daca ati fost concediata. Ca data se final a perioadei de proba ar fi 12.02 cat timp data de incepere este 31.12.2013. Daca ati inceput de pe data de 1.01 activiatea, conform contractului, atunci intr-adevar ultima zi de proba ar fi 13.01. Insa aceasta zi se decaleaza ca urmare a intrarii in medical, fiind o perioada de suspendare de drept ea duce implicit la suspendarea termenlor contractuale, cu exceptia incetarilor de drept (asa cum este cazul expirarii contractului pe perioada determinata).

Notificarea se poate transmite in timpul concediului medical, dar incetarea nu poate avea loc atunci, ci la o data ulterioara, dupa ce terminati concediul medical. Dvs insa puteti refuza primirea ei, fiind in medical.

Nu este valabila o astfel de notificare, daca ea prevede incetarea contractului la data anterioara. Ea produce efecte de la data comunicarii, adica de la data la care semnati ca ati primit documentul, si nu retroactiv.

Notificarea de incetare emisa in timpul perioadei de proba este un act unilateral de incetare, ca atare poate fi contestata in instanta de judecata, in 45 de zile de la comunicarea ei. Aceasta in cazul in care constatati ca se incalca legea.



Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024