ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

poate fi concediata o angajata gravida?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Sunt angajata de la 30 mai 2016 , cu contract de munca pe perioada nedeterninata, program partial de 4 ore, cu perioada de proba de 90 de zile. Tocmai am aflat ca sunt insarcinata in 6 saptamani.
Firma ma poate concedia in acest interval de proba, avand in vedere statutul de gravida?
Cum si cand trebuie anuntata firma , ce acte trebuie trimise firmei, pentru a-i instiinta despre sarcina ?
Multumesc!

Anca Dusha
 User  Anca Dusha
a intrebat la 05 Iul. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 05 Iul. 2016
In situatia in care o salariata anunta in scris angajatorul asupra starii sale fiziologice de graviditate, anexand un document medical eliberat de medicul de familie sau de medicul specialist care sa ii ateste aceasta stare, angajatorul nu o poate concedia in perioada de proba.
Articolul 60, alin 1 stipuleaza: concedierea salariatilor nu poate fi dispusa pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere.
OUG nr. 96/2003 prezinta cadrul legal pentru protectia maternitatii la locul de munca, drepturile, dar si obligatiile salariatei gravide si ale angajatorului.
Art. 2,
c) salariata gravida este femeia care anunta in scris angajatorul asupra starii sale fiziologice de graviditate si anexeaza un document medical eliberat de medicul de familie sau de medicul specialist care sa ii ateste aceasta stare.
OUG 96/2003 ?? legea protectiei maternitatii
Art 21
Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul salariatei gravide care care anunta in scris angajatorul asupra starii sale fiziologice de graviditate si anexeaza un document medical eliberat de medicul de familie sau de medicul specialist care sa ii ateste aceasta stare, din motive care au legatura directa cu starea sa.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024