ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Posibilitate de restructurare a postului dupa intoarcere din CCC pana la 1 an


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Sunt salariata unei companii romanesti si, in prezent ma aflu in CCC (am optat la varianta 'pana la un an'; cu plata a 85% din salariu). Am nascut la data de 17 aprilie 2014 si, urmare optiunii mele, la data de 16 aprilie 2015 ar trebui sa imi reiau activitatea. Din motive personale, nu ma voi putea intoarce la serviciu atat de curand. Compania la care lucrez se afla intr-un continuu proces de restructurare incepand cu 2011; in prezent, in firma au ramas mai putin de 20% din salariati. In ceea ce priveste postul meu (exista in organigrama un singur astfel de post), acesta nu a fost desfiintat, activitatea pe care o desfasuram (si care s-a redus semnificativ, urmare situatiei firmei), fiind preluata de o alta colega.
In urma discutiei purtate cu HR ul nostru, mi s-au prezentat cele doua posibile variante: sa solicit CFP pentru crestere copil, pentru 1-2 luni - dupa care incheiem colaborarea prin 'demisie' sau 'cu acordul partilor' sau, cea de-a doua posibilitate: prin 'acordul partilor' la finalul anului de CCC, in data de 16 aprilie 2015 - ceea ce inseamna ca nu voi mai beneficia nici de ajutorul de somaj, nici de stimul de insertie de 500 ron. Motivul principal care mi-a fost expus, a fost acela ca, pana la implinirea varstei de 2 ani de catre copil, o salariata nu poate fi concediata urmare restructurarii postului.

Va rog sa ma sfatuiti ce posibilitati exista pentru a putea incheie colaborarea cu firma la care lucrez prin restructurare, pentru a beneficia astfel de ajutorul de somaj.

De asemenea, va rog sa imi spuneti daca imi inchid colaborarea cu acordul partilor si ma angajez in alta parte/fac dovada obtinerii de venituri impozitabile, pana va implini copilul 2 ani, pot beneficia de stimulul de insertie de 500 ron/luna?

Va multumesc pentru toate informatiile postate pe site care sunt pe cat de clare si concise, pe atat de utile, si va doresc weekend placut!


Irina Irina
 User  Irina Irina
a intrebat la 14 Feb. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Irina Irina
 User Irina Irina
a raspuns userului Ioana Popa la 16 Feb. 2015
Va multumesc pentru raspuns! Inteleg ca aceasta prevedere se refera in mod expres la reorganizarea judiciara si nu la un proces de reorganizare interna, indiferent de numarul de angajati deja afectati (peste 50%).
Din punctul meu de vedere, partea neplacuta nu este neaparat ca ma restructureaza, pentru ca activitatea firmei este evident redusa, ci ca nu pot beneficia de ajutor de somaj.

Va doresc o zi buna!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Irina Irina la 16 Feb. 2015
Nu se poate dispune concedierea cu art. 65 sau cu orice alt articol cat timp firma nu se afla in reorganizare judiciara sau faliment pronuntate de catre instanta sau daca aveti dreptul la cele 6 luni de protectie prevazute de OUG 111/2010.

Restructurarea prin care trece angajatorul nu este neaprat sa aiba la baza un faliment sau reorganizare judiciara, dar in cazul dvs acest lucru este obligatoriu.

Solicitarea de a inceta prin demisie sau acordul partilor poate reflecta si intentia angajatorului de a se proteja in fata unei eventuale contestatii venite din partea dvs. Pentru ca nici demisia si nici acordul partilor nu pot fi contestate in instanta de judecata de catre salariat.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Irina Irina
 User Irina Irina
a raspuns userului Ionela Croitoru la 16 Feb. 2015
Buna dimineata,
Asa cum am descris situatia, eu sunt interesata de posibilitatea (legala, fireste!) de desfacere a CIM in baza art. 65. in cazul persoanelor revenite din CCC dupa 1 an. Am in vedere faptul ca societatea este intr-un proces continuu de restructurare incepand cu 2011.

Multumesc, va doresc o zi bune!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ionela Croitoru
 User Ionela Croitoru
a raspuns la intrebare la 14 Feb. 2015
Buna ziua,

Dacă ați născut pe data de 17 aprilie 2014 și ați optat pentru CCC 1 an conform art. 2, alin (1), lit. a din OUG 111/2010 trebuie să va ?ntoarceți la serviciu ?n 16 martie 2015 deoarece cel puțin o lună de CCC trebuie alocată tatălui copilului, art. 11 din OUG 111/2010.

Sub nicio formă nu accepta oferta celor de la HR.
Printr-o situație asemănătoare am trecut eu. Adresa mea de email este icroitoru2013@yahoo.com. Mă poți contacta pentru detalii suplimentare și pentru o discuție mai pe larg.

Ionela Croitoru

Alte intrebari despre Concediere

Expertii nostri
Ioana Popa
violeta Georgescu Gratiela Petrescu Radu Anton G Stancu Marius Ion alexei delimart
TOP RASPUNSURI 2024