ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Pot fi data afara dupa ce am revenit din CCC de 1 an?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Daca la intoarcerea din concediu de crestere al copilului de 1 an, am fost trecuta cu toate drepturile salariale pe contract de Drepturi de autor, ma pot da afara mai devreme de 6 luni?

Ce text legislativ imi poate servi pentru a-mi proteja locul de munca, macar 6 luni, cat este prevazut pentru mamicile care au stat cu copilul doar 1 an?

Va multumesc!

Ioana Pantazi
 User  Ioana Pantazi
a intrebat la 14 Aug. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 14 Aug. 2012
Contractul de drept de autor nu se supune acelorasi prevederi precum contractul individual de munca. El nu se incheie in baza Codului muncii, ci a legii dreptului de autor si a altor drepturi conexe, Legea 8/1996 cu modificarile si completarile ulterioare. Astfel ca acea interdictie nu se aplica, dvs nefiind salariata. Dvs. insa nu mai aveti statutul de salariat, ci de colaborator.

Restrictia aceasta de concediere pentru 6 luni de la revenirea definitiva in unitate, prevazuta in OUG 111/2010 si aplicabila in cazul copiilor nascuti incepand cu 01.01.2011, se adreseaza salariatilor, si nu tuturor relatiilor de colaborare care au la baza si alte tipuri de contracte. Se aplica indiferent de momentul in care reveniti la lucru, dupa 1 an sau dupa 2. Nu exista prevederi speciale pentru revenirea din concediu crestere copil de pana la 1 an, pentru salariatii aflati intr-o atare situatie.

Daca relatia cu angajatorul este una cu caracter dependent, dvs. utilizand resurse ale companiei in mod constant, atunci nu se justifica acel contract de drepturi de autor, este o incercare a sa de a scapa de taxe mai mari la stat. Insa poate fi pusa problema unei evaziuni fiscale. In plus o astfel de modifcare implica acordul dvs., respectiv incetarea contractului de munca si incheierea noii forme contractuale.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024