ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

se poate inceta un contract de munca daca angajatul este in concediu medical?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


buna ziua
Lucrez la o intitutie privata la care am fost angajata pe perioada determinata. de la angajare contractul mi s-a reinoit de 2 ori pe cite 8 luni iar ultima reinoire a fost in 15.12.2014 pina in 15.03.2015. In luna august a anului 2014 am ramas insarcinata lucru pe care l-am anuntat angajatorului inainte de 15.12.2014. Din 1.02.2015 pina in prezent am ramas in concediu medical iar din 10.03.2015 urmind sa intru in prenatal, nasterea urmeaza sa aiba loc dupa 15 aprilie.
Surprinderea mea este ca in data de 27.02.2015 primesc de la angajator o nota de lichidare a contractului cu data de 15.03.2015, pe motiv expirarea termenului contractului pe durata determinata, in vederea semnarii.
Va rog sa imi spuneti daca este normal asa ceva daca au voie sa imi inceteze contractul de munca in situatia in care ma aflu, si cu ce ma afecteaza pe mine la continuitate,vechimea in munca.? ce se va intampla dupa revenirea la serviciu.....va mai avea loc dupa cei 2 ani?
va multumesc pentru intelegere si astept raspunsul dumneavoastra.


Anca Daciana Pop
 User  Anca Daciana Pop
a intrebat la 01 Mar. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 02 Mar. 2015
Contractul individual de munca pe durata determinata inceteaza de drept la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat . Angajatorul nu are obligatia de a prelungi un contract individual de munca incheiat pe o perioada determinata.
Art 49 din Codul muncii
(5) De fiecare data c?nd ?n timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de ?ncetare de drept a contractului individual de munca, cauza de ?ncetare de drept prevaleaza.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024