ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

se poate sa fiu concediat?doar pt ca am un handicap


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt din Timis, ma numesc Adrian si de cand lucrez mai exact de 11 ani,lucrez cu oarecare teama de concediere deoarece am epilepsie si nu am declarat la angajare. Atunci trebuia sa ducem doar o adeverinta de la medic precum ca suntem apti de munca...am dus-o ,dar in ultimii ani se fac controale anuale de la medicina muncii si te intreaba daca ai epilepsie. Eu neg si semnez pe proprie raspundere,oricum nu am mai avut probleme de aproape 6 ani, dar cum angajatorul nu stie si se afla ma poate concedia pentru tainuire? Precizez ca nu e un mediu periculos, lucrez in 3 schimburi si daca as fi nevoit doctorul specialist mi-ar da ce-mi trebuie. Doar ca la noi in firma in ultimii doi ani sunt tot mai multe abuzuri...vreau sa ma lamuriti ca daca voi avea probleme cu ei sunt dispus sa merg si la tribunal. multumesc

Adrian Galetar
 User  Adrian Galetar
a intrebat la 02 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 03 Apr. 2014
Ce faceti dvs este deja incalcare a codului penal pentru ca este declaratie falsa. Plus de asta, ca persoana cu epilepsie, incadrat cu handicap din cate stiu eu grav sau poate chiar accentuat, aveti dreptul la scutire de impozit. Daca are loc un accident de munca pentru ca va implicati in activiati pe care in mod normal nu ar trebui sa le derulati din pricina afectiunii, angajatorul nu poate fi considerat responsabil de abuz sau nerespectarea limitarilor medicale, cat timp nu este informat in privinta lor.

Concedierea pe motivul existentei unui handicap este una discriminatorie, acest lucru nu ar trebui sa se intample iar daca se ajunge la asa ceva, mergeti in instanta cu toate doveziile sau la Consiliul de Combatere a Discriminarii si veti avea castig de cauza in urma unei anchete sau proces.

Dar aveti grija cu declaratiile. Dvs sunteti deja inregistrata medical la Casa de Sanatate si la medicul dvs cu acest diagnostic, chiar si la Comisia de Handicap, daca sunteti incadrat in grad de handicap. Deci comiteti o fapta penala si riscati sanctiuni grave.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024