ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediul medical nou angajat fara stagiu de cotizare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,am un salarianou angajat cu 01.04.2016 si vine cu concedu medical 25-30.04.2016 cod indemnizatie 01,cu continuare luna urmatoare 01-06.05.2016, precizez ca nu a mai lucrat nicaieri, a prestat contracte civile din 2015 pana s-a angajat la noi.Salariata a anuntat ca este insarcinata, a cerut adeverinta pentru medic si a venit cu medicalul eu cum il calculez la plata tinand cont ca nu are stagiu de cotizare.

Aurelia Abeaboeru
 User  Aurelia Abeaboeru
a intrebat la 25 Apr. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 25 Apr. 2016
Puteti plati plati indemnizatie de asigurari sociale de sanatate fara indeplinirea stagiului minim de cotizare, doar daca potrivit codului inscris pe certificatul medical boala este una dintre cele prevazute la art. 9 si 31 din OUG 158/2005.
In aceasta situatie baza de calcul a indemnizatiei o constituie venitul lunar din prima luna de activitate a salariatei.

OUG 158/2005
Art. 9
Asiguraţii au dreptul la concediu şi indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă, fără condiţii de stagiu de cotizare, în cazul urgenţelor medico-chirurgicale, tuberculozei, bolilor infectocontagioase din grupa A, neoplaziilor şi SIDA. Lista cuprinzând urgenţele medico-chirurgicale, precum şi bolile infectocontagioase din grupa A este stabilită prin hotărâre a Guvernului.
Concediul şi indemnizaţia de risc maternal
Art. 31
(1) Dreptul la concediul de risc maternal se acordă în condiţiile prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 96/2003 privind protecţia maternităţii la locurile de muncă, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 25/2004.
(2) Pe durata concediului de risc maternal se acordă o indemnizaţie de risc maternal care se suportă integral din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate.
(3) Concediul şi indemnizaţia de risc maternal se acordă fără condiţie de stagiu de cotizare.
(4) Cuantumul indemnizaţiei prevăzute la alin. (2) reprezintă 75% din baza de calcul stabilită conform prevederilor art. 10.


Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024