ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

acordare concediu de odihna si/sau compensare concediu


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


1. cum se acorda concediu de odihna pentru o persoana pleacata in concediu de crestere copil pana la varsta de 2 ani si nu si-a efectuat concediu proportional cu timpul lucrat pana la plecarea in concediu de creste copil, la reintoarcerea sa in activitate?
2. este legal sa se acorde compensare concediu de odihna neefectuat proportional cu timpul lucrat pentru o persoana care lucreaza in cadrul aceleiasi institutii pana la data de 30 iunie 2014 pe o functie de executie, iar incepand cu data de 01. iulie 2014 trece pe o alta functie de conducere de ex. in urma unui concurs?
In primul caz vorbim de o suspendare pe un an si 11 luni, iar la intoarcere conditiile de munca, salariu, sporurile, etc. pot fi altele, iar in cel de al doilea caz persoana nu are nici-o zi intrerupere in cadrul aceleiasi institutii, avand posibilitatea sa isi efectuieze concediu integral, conditiile diferind si aici in cele 2 perioade ale anului calendaristic pentru care se acorda concediu. Mentionez ca fiind institutie publica plata concediilor de odihna se face conform Hg nr.250/1992

Andrei Constantin
 User  Andrei Constantin
a intrebat la 28 Iul. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Andrei Constantin
 User Andrei Constantin
a raspuns userului adriana iancu la 28 Iul. 2014
Multumesc frumos pentru raspuns
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 28 Iul. 2014
1. Concediul de odihna neefectuat se poate efectua la intoarcerea din CCC. Zilele de concediu de odhna nu se compenseaza in bani doar la incetarea CIM.
2.Se poate compensa in bani numai in situatia in care a incetat CIM la data de 30 iunie 2014 si cu data 01 iulie s-a incheiat un alt contract. Daca trecerea la o noua funtie s-a facut prin incheierea unui act aditional, atunci concediul de odihna se efectueaza.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024