ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Acordare concediu pre și post natal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Bună ziua,mă numesc Camelia sunt farmacista și pana în luna ianuarie am lucrat la o farmacie în mediu rural care se numea sa zicem X,apoi șefa mea care deține mai multe farmacii dar pe alta firma care se numește Y, a decis sa închidă firmaX și ma transferat pe firma Y dar contractul de munca pe X la încheiat la 31 martie și mi a deschis cu 1 aprilie contract de munca pe Y intre timp am rămas însărcinată și I am anunțat pe data de 8 aprilie ca sunt însărcinată în 8săptămâni dar acum mă amenință cu neplata pe viitor atunci cândva fi cazul a concediului pre și post natal pe considerent de înșelăciune ca nu I am anunțat din timp ca sunt însărcinată ....plus ca mă obliga sa mă prezint la servici pana la 1 noiembrie în condițiile în care eu am data limita a nașterii 18 noiembrie.Menționez ca nu am întrerupt nici o zi serviciul .Cum este corect și ce pot face în aceste condiții? Sper ca am scris destul de detaliat astfel încât sa îmi puteți înțelege situația. Va mulțumesc.

Flory Camelia Dragos
 User  Flory Camelia Dragos
a intrebat la 16 Mai. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 16 Mai. 2016
Nu trebuie sa va faceti probleme, angajatorul este oligat sa va plateasca indemnizatia de sarcina si lauzie, aceasta suma o va recupera ulterior de la Casa de sanatate.
Potrivit art. 23 alin. (1) din OUG 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, aprobata prin Legea 399/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, aveti dreptul la concediu pentru sarcina si lauzie, pe o perioada de 126 de zile calendaristice, perioada in care beneficiate de indemnizatie de maternitate.La finalul celor 126 de zile puteti face cerere pentru acordarea concediului pentru crestrea copilului.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
violeta Georgescu
Marius Ion Ioana Popa G Stancu Gratiela Petrescu Viviana Serni George Andreescu
TOP RASPUNSURI 2024