ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Acordare stimulent insertie. Calcul CIC pt al 2-lea copil.


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.

Ma intereseaza pt. o mamica care avea CIC pana la 2 ani pana in data de 29 iulie 2014. Incepand cu data de 01.02.2014 s-a intors la munca si a depus dosarul pt. acordare stimulent insertie. Incepand cu luna aprilie 2014 o sa intre in concediu sarcina lauzie pentru al 2-lea copil, iar cand implineste primul copil 2 ani se va afla in acest concediu.

Pe perioada concediului de sarcina si lauzie pentru al 2-lea copil, mai are dreptul la stimulentul de insertie cuvenit pt ca s-a intors la servici mai repede din CIC pt primul copil?
La calculul indemnizatiei de maternitate, se ia in considerare indemnizatia pt CIC si stimulentul de insertie impreuna cu veniturile salariale pentru perioada lucrata?

La calculul celui de al dolea CIC se iau in considerare indemnizatia CIC pt primul copil, stimulentul de insertie, salariul si indemnizatia de maternitate, deoarece in cele 12 luni anterioare celui de al 2-lea CIC, mama s-a aflat in aceste situatii?
Cand solicita al 2-lea CIC trebuie sa duca adeverinta de la servici cu venitul pe ultimele luni, iar pt stimulentul de insertie si indemnizatia de CIC anterioare, trebuie sa duca vreo adeverinta de la Agentia de prestatii sociale, sau pur si simplu acestia iau in considerare aceste venituri automat, avand in vedere ca mama este in aceeasi baza de date a lor cu fiecare din copii?
Atunci cand copilul implineste 2 ani, mai trebuie depus vreun dosar ca sa treaca de la alocatia de 200 lei la cea de 40 lei?


Monica Barbu
 User  Monica Barbu
a intrebat la 26 Feb. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Feb. 2014
Stimulentul de insertie si dreptul la concediul de maternitate nu se cumuleaza. Stimulentul se acorda in baza veniturilor supuse impozitului de 16%, cf. OUG 111/2010, iar indemnizatia pentru concediu de maternitate nu este venit impozabil cf. Codului fiscal.

Acest tip de venit nu intra in calculul indemnizatiei pentru crestere copil si nici al celei pentru crestere copil, este venit de tipul ajutorului social oferit de stat. Nu se platesc contribtii si impozit pentru el, nu este venit asimilat pentru acordarea acestor drepturi.

La stabilirea celor 12 luni anterioare datei nasterii cat si a calcularii indemnizatiei crestere copil, se vor lua in calcul toate veniturile amintite cu exceptia stimulentului. Daca salaraita primeste tichete de masa, intra si acestea in calcul.

In adeverinta eliberata de angajator va figura cat timp a fost in CIC, cat in maternitate si pe ce perioada a lucrat. Poate obtine si o adeverinta de la institutia care i-a platit indemnizatia, ca sa se vada clar perioada pe care a primit acel venit si in ce valoare.

Alocatia dupa 2 ani este de 42 de lei, si nu ar trebui sa fie nevoie de o noua cerere. Numai in cazul tinerilor de peste 18 ani care pot beneficia in continuare de alocatie este necesara o cerere noue. Daca apar modificari privind domiciliul sau componenta familiei atunci va trebui anuntata Directia de Asistenta Sociala in termen de 15 zile de la modificare.


Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
violeta Georgescu
Gratiela Petrescu Ioana Popa adriana iancu Radu Anton Marius Ion Viviana Serni
TOP RASPUNSURI 2024