ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Acordare supliment 500 lei pentru intoarcerea la munca cand copilul are 1 an


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Copilul meu implineste 1 an e 07 mai 2013, am optat pentru indemnizatie 1 an crestere copil si as vrea sa stiu daca e nevoie sa revin inainte cu 1 luna de implinirea varstei de 1 an a copilului pt a beneficia de suplimentul de la stat.

Mentionez ca tatal copilului nu lucra la momentul depunereii documenteleor acum 1 ani si nici acum. Cand trebuie sa revin la munca in luna mai cand se implineste 1 an sau mai repede cu 1 luna?

Multumesc pentru raspuns, de la directia muncii am primit initial raspuns sa revin la munca cu 1 luna inainte iar acum spun ca in mai nu stiu cum sa procedeze corect.

Adaugata in: Concedii
Macarie Leontina
 User  Macarie Leontina
a intrebat la 21 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 21 Mar. 2013
Legea spune ca trebuie sa reveniti inainte de implinirea varstei de un an, nu precizeaza insa si cu cat. Ceea ce inseamna ca puteti reveni si cu o zi inainte. In unele cazuri primariile au sugerat revenirea cu 2 - 3 saptamani mai devreme, poate si din motive interne sau proceduri proprii. Incercati sa va sincronizati si cu cei de la primari, ar putea ajuta. Castigati timp si primiti stimulentul pentru o perioada mai mare, pana la 2 ani, decat daca ati reveni cu o zi inainte.
Probabil ca ei se duc cu gandul la acea prevedere din OUG 111/2010 referitoare la obligatia celui de-al doilea parinte de a efectua cel putin o luna din durata totala a concediului. Dar la dvs nu se aplica acesta prevedere pentru ca sotul nu indeplineste conditiile de acordare a lui din cate inteleg.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
Ioana Popa
Marius Ion Viviana Serni Gratiela Petrescu Radu Anton adriana iancu George Andreescu
TOP RASPUNSURI 2024